Prima reacţie a profesorului acuzat de hărţuirea sexuală a unei eleve căreia îi cerea poze nud. Ce se va întâmpla cu el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesaj trimis de profesor elevei de la o clasă de seral FOTO Rise Project
Mesaj trimis de profesor elevei de la o clasă de seral FOTO Rise Project

Comisia de disciplină, care a fost formată pentru a cerceta comportamentul profesorului acuzat că a hărţuit sexual o elevă, a rămas fără obiect.

Scandalul sexual de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ, unul în care un profesor era acuzat că a hărţuit o elevă căruia îi preda matematică, la o clasă de seral, şi-a consumat o primă etapă, dar nu ultima. 

Cel în cauză, Cătălin Pipirigeanu, a considerat că cel mai bine este să-şi înainteze demisia conducerii unităţii de învăţământ, lucru care s-a petrecut pe 21 ianuarie 2021, dată la care deja scandalul era la apogeu. 

Despre el a relatat mai toată presa naţională, scrisă sau audio-video, care a detaliat pe tema mesajelor trimise de

profesor elevei şi jignirile proferate după ce fusese refuzat, chiar ministrul Educaţiei implicându-se în acest caz, cerând demisia unei drectoare adjuncte, care nu s-a implicat deşi ştia de atitudinea cadrului didactic. 

Dată fiind demisia cadrului didactic, Comisia disciplinară 

înfiinţată la Liceul „Dimitrie Leonida“, la cererea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, una care trebuia să decidă măsuri împotriva celui incriminat, a rămas fără obiect, luând act de decizia lui Cătălin Pipirigeanu. 

Totuşi, el va continua să predea matematică la alte licee din oraş, acolo unde are ore pentru completarea catedrei, statutul cadrelor didactice prevăzând că interdicţia de a mai profesa o poate

decide doar o instanţă judecătorească.  

„În contextul în care profesorul nu mai are calitatea de angajat, el nu mai este obligat să răspundă

întrebărilor membrilor comisiei. Probabil că, având totuşi o fărâmă de conştiinţă, a realizat că nu mai are rost să insiste. Au fost purtate discuţii preliminare atât cu profesorul, cât şi cu eleva care l-a reclamat, deci lucrurile sunt luate împreună în analiză, ceea ce înseamnă că membrii comisiei pot încheia ancheta“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, avocatul Alina Tatomir, membru în CA al Liceului „Dimitrie Leonida“. 

Acest caz a fost prezentat într-un articol documentat de jurnaliştii de la Rise Project, apoi ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a demis-o pe directoarea adjunctă Mihaela Zachman, căreia i se

impută că a dat dovadă de pasivitate deoarece nu a informat Inspectoratul Şcolar despre cele petrecute şi nu a demarat procedura de cercetare disciplinară încă de când eleva i-a spus că este hărţuită. 

„Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“ 

„Relaţia“ profesor - elevă a început pe Facebook, după ce tânăra a aceptat o „cerere de prietenie“, iar după dialoguri banale iată ce dorea cadrul didactic: 

„Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „Doar suntem adulţi, Suntem discreţi, ce naiba. Ai peste 18 ani? Şi eu! Ce coincidenţă! De ce te ascunzi după deget? O poză «incendiară» ar mai înfrumuseţa zilele mele de om trecut de 45. Mai am oleacă... vreo 20 de de ani şi aştept pensia“, sugerându-i-se că nu va avea probleme la matematică: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“. 

Şi revine cu alt mesaj: „Mulţumesc, apreciez... dacă vorbeai sincer, deja trimiteai o poză. Dar aşa... Ţi-e frică de mine, probabil. Sau de soţ. Sau de amant... Eu ştiu?“. Răspunsul e următorul: „Nu mi-e frică de nimeni“, replica fiind: „Aunci?... eu de ce nu văd nici o poză?“. 

La un moment dat, exasperată de insistenţele dadrului didactic, tânăra a prezentat conducerii unităţii conţinutul convorbirilor, cel vizat a fost sfătuit să înceteze, dar nu s-a luat nicio măsură, considerându-se că era vorba despre dialoguri între două persoane adulte, care nu s-au petrecut în incinta şcolii. 

Aflând că a fost „pârât“, profesorul Cătălin Pipirigeanu s-a dezlănţuit verbal la adresa elevei de 21 de ani, folosind, tot pe Facebook, invective şi jigniri: „Spor la mârşăvii, jigodie ordinară! Eu după programul şcolar pot să fac orice îmi doresc!... Nici o şcoală din ţară nu are ore după ora 8 seara... de aceea nu pot fi tras la răspundere ce ştoarfă agăţ după 8 seara!... ca să ştii! Proaste în fundul gol şi cu urâtănii în loc de soţ găseşti şi în Italia!“. 

Probabil frustrat, cel în cauză o jigneşte iar pe eleva pentru care cel mai probabil făcuse o pasiune: „Eu propuneam o soluţie rezonabilă... dar cu o handicapată curvă ca tine (aşa cum singură mi-ai spus!) nu avem ce negocia... Care e «fineţea ta»???... că te-ai dus la ambele directoare ca o căţea în călduri? Hai sictir! Ţara e plină de curve proaste ca tine“. 

Şi mai preciza că nu prea poate fi tras la răspundere, pentru că este „cineva“: „Sunt strănepot de

judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“. Numai că, în acest caz Poliţia Piatra Neamţ s-a sesizat din oficiu şi se fac cercetări pentru hărţuire sexuală. 

Vă mai r​ecomandăm să citiţi: 

Şoferiţă începătoare, accident cu trei victime. Un pasager a zburat prin parbriz

„Iscarea de boale“, pedepsită drastic în perioada interbelică, când România lua în serios sănătatea publică

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite