Pinalti, anunţ de senzaţie. Gheorghe Ştefan vrea să revină în viaţa publică, deşi este dator vândut la primărie

0
Publicat:

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, care a avut o perioadă de aproape un deceniu de când a dispărut din prim-planul vieţii politice şi administrative, a anunţat că vrea să revină.

Gheorghe Ștefan, alături de Vasile Panaite FOTO Captura video Vestea.net
Gheorghe Ștefan, alături de Vasile Panaite FOTO Captura video Vestea.net

Gheorghe Ștefan, cel căruia i se mai spune şi „Pinalti“ - poreclă atribuită în perioada când era în centrul atenţiei presei sportive din ţară prin prisma funcţiei de preşedinte şi finanţator al clubului de primă divizie Ceahlăul din Piatra Neamț - a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni, 22 aprilie 2024, în oraşul de la poalele culmii Pietricica.

Gheorghe Ştefan a fost prezent la întrunirea cu presa a candidatului PULS la Primăria Piatra Neamţ, Vasile Panaite, spunând că îl susţine în campania electorată, deoarece a fost singurul care i-a cerut acest lucru. A firmat că el nu va candida la vreo funcţie aleasă, dar l-ar încânta să fie administratorul public al urbei - în ipoteza că Panaite se va impune în scrutinul de pe 9 iunie 2024.

Cei doi se cunosc foarte bine, din perioada când Gheorghe Ştefan conducea administraţia pietreană (a avut trei mandate) şi era în conducerea centrală a PDL, în timp ce Panaite era şi el edil, dar într-o localitate rurală (Dragomireşti), a devenit prefect al Neamţului şi apoi secretar de stat.

Pinalti a spus că nu-i mulţumit de actuala conducere a primăriei, că proiecte benefice din perioada când era edil nu au fost finalizate, iar scăderea taxelor locale va fi prima prioritate dacă va fi city-manager.

„E o onoare să-l am alături de mine pe primarul care a revoluţionat şi a ridicat oraşul Piatra Neamţ la nivel de modernism şi modernitate“, a declarat Panaite.

După cum se ştie, în ultimii zece ani Gheorghe Ştefan a avut probleme penale, pe 29 octombrie 2014 fiind arestat preventiv în dosarul Microsoft împreună cu fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş (fostul soţ al Elenei Udrea) şi Nicolae Dumitru, fiind acuzat de trafic de influenţă, senţinţa fiind de 6 ani de detenţie.

Au urmat şi alte dosare penale, în unele a fost condamnat, iar în altele fiind găsit nevinovat.

Pe 1 aprilie 2024, fostul primar a primit o veste proastă. După un proces care a durat aproape 7 ani, o sentinţă definitivă a dat-o Curtea de Apel Braşov. În primă instanţă, dosarul a fost la Tribunalului Neamţ, fiind înregistrat pe 5 octombrie 2017, având ca obiect „pretenţii“, reclamant fiind Primăria Piatra Neamţ.

Soluţia magistraţilor nemţeni din 29 octombrie 2021 a fost defavorabilă fostului primar, care era obligat să plătească administraţiei locale 10.267.247 de lei (aproximativ 2 milioane de euro), cu titlu de prejudiciu.

Pârâtul a contestat decizia şi cauza a ajuns la Curtea de Apel Braşov, Pinalti obţinând o diminuare a daunelor, după cum se arată în hotărâre: „Admite apelul formulat de către pârâtul Ştefan Gheorghe împotriva sentinţei civile (...) pronunţate de Tribunalul Neamţ. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că obligă pârâtul Ştefan Gheorghe la plata către reclamantul Municipiul Piatra Neamţ a sumei de 8.899.687 lei, cu titlu de prejudiciu. Menţine, în rest, sentinţa apelată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 01.04.2024“.

Procesul care i-a fost intentat fostului edil survine unor controale ale Curţii de Conturi la primărie, verificările arătând că administraţia, între anii 2009 şi 2015, ar fi fost prejudiciată în derularea unor contracte şi s-a recomandat recuperarea acestora. Acest lucru nu s-a petrecut, iar judecătorii au considerat că fostul primar nu a luat măsuri în acest sens.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite