Pietrenii pot scăpa de stres la saună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O şedinţă la saună costă 25 de lei
O şedinţă la saună costă 25 de lei

Cei care vor să se relaxeze la sfârşit de săptămână pot apela la saună. Şedinţele costă între 25 şi 150 de lei.

Pietrenii care vor să slăbească, să se relaxeze sau să dea un aspect plăcut pielii au posibilitatea să frecventeze cele cinci tipuri de saună disponibile în oraş. „Sauna este sănătoasă pentru cine o suportă, dar cu siguranţă nu o recomand cardiacilor sau celor cu afecţiuni respiratorii“, spune doctorul Mihai Spânoiu. 


Doritorii pot încerca la cel mai mare complex sportiv din oraş infrasauna, sauna uscată şi cea cu aburi. Infrasauna este recomandată în tulburări circulatorii, reumatism, alergii, detoxifiere, celulită sau stări de stres.

Terapie la -140 de grade
„Cel puţin o dată pe săptămână vin la saună pentru că mă simt extraordinar şi îmi întăreşte sistemul imunitar“, spune George Răutu, de 34 de ani. Sauna uscată are o umiditate scăzută, de doar 5 până la 10%. „Acest tip de saună ajută la relaxare, contribuie la eliminarea răcelii din organism şi este indicată în curele de slăbire“, explică Dana Vlăsceanu, managerul unui centru de relaxare. Sauna cu aburi se realizează la temperaturi de 40-65 de grade Celsius, cu un mare nivel de umiditate de la 40 până la 65%.


Acest tip de saună oferă o senzaţie de curăţare şi împrospătare a pielii. O şedinţă de o oră la orice tip de saună este 25 de lei. Cei care doresc să încerce tratamente speciale au de ales între terapia la baia turcească şi criosaună. Tratamentul de origine orientală, hammamul, constă într-o baie cu vapori umezi, completată cu o serie de practici specifice, gomaj şi modelaj.
„Într-o baie turcească temperatura rămâne moderată cu un mare grad de umiditate, faţă de saună, unde căldura este uscată, aşa că prefer această terapie“, explică Laura Moldovan, studentă. Acest tip de terapie costă 150 de lei.În plus, nemţenii pot face criosaună la un cabinet de întreţinere corporală din oraş. Crioterapia are efecte în cosmetică, medicină sportivă, reumatologie, cardiologie sau dermatologie. Timpul de expunere la frigul extrem de până la -140 de grade Celsius este limitat la trei minute. O şedinţă costă între 35 şi 45 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite