Piatra Neamţ : Firmele de repartitoare au autorizaţia suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citirea repartitoarelor s-a făcut eronat la Piatra Neamţ
Citirea repartitoarelor s-a făcut eronat la Piatra Neamţ

Cele trei firme de repartitoare care funcţionează în Piatra Neamţ vor trebui să refacă toate calculele privind repartizarea cheltuielilor la energie termică din această iarnă.

Decizia transmisă de Autoritatea Naţională de Reglemen­tare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) îi va bulversa pe cei care au montat acest sistem de contorizare a energiei termice consumate. În urma recalculărilor unii vor avea de plătit mai mult la întreţinere, în timp ce alţii vor avea de plătit mai puţin.

În afara obligării firmelor de refacere a calculelor, ANRSC a decis şi suspendarea pe trei luni a autorizaţiilor de exploatare a repartitoarelor pentru cele trei puncte de lucru din Piatra Neamţ ale societăţilor Techem Energy Services, Ista România şi Elsaco Brunata.

În sezonul de încălzire 2009 - 2010 s-au adus prejudicii proprietarilor de apartamente cu repartitoare montate, deoarece repartizarea costurilor pentru încălzire nu s-a efectuat pentru toţi proprietarii din condominiu racordaţi la sistemul centralizat de încălzire sau debranşaţi", explică decizia Mircea Leontin Matei, preşedintele ANRSC.

Cele trei societăţi îşi pot recupera autorizaţia doar după ce refac calculelor de repartizare pentru lunile noiembrie 2009 - martie 2010.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite