Piatra Neamţ: Bătaie între două clanuri de ţigani la poarta Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două familii Stănescu, între care mulţi de Gheorghe şi doi de Iorgu, s-au încăierat cu repetiţie, încercând să rezolve problema stârnită de o pereche de iubiţi, care au fugit în lume de capul lor.

Două tabere de ţigani din localitatea Săvineşti s-au încăierat, ieri, de mai multe ori, conflictul final desfăşurându-se la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ.

Citeşte şi:
Neamţ: Poliţistă înjurată şi ameninţată cu cuţitul

Taberele au fost grupate în jurul lui Gheorghe Stănescu (54 de ani) şi a lui Mihai Stănescu (49 de ani), capii a două familii din care un tânăr şi o tânără care se iubesc au hotărât să fugă în lume, fără să mai aştepte îndeplinirea rânduielilor ţigăneşti.

Primul episod violent a avut loc la Lacu Roşu, în urma căruia Gheorghe şi fiul său, numit tot Gheorghe (29 de ani) au venit la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ, în jurul orei 14.00, să reclame că au fost bătuţi. Conform Unităţii de Primire a Urgenţelor, printre alte urme ale loviturilor, tatăl prezenta mai multe muşcături la unul dintre degetele mâinii stângi. Cei doi au primit întăriri de la alţi doi fii, încă un Gheorghe (26 de ani) şi un Iorgu (24 de ani).

Conform inspectorului principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Neamţ, ultima bătălie dintre Stăneşti a avut loc „în apropierea unităţii de poliţie“, unde cei doi nou veniţi au fost şi ei bătuţi. „Au intrat într-un conflict cu alte patru persoane: Iorgu (28 de ani), Vlăduţ (22 de ani), Mihai (32 de ani) şi iar Mihai (26 de ani), fiind loviţi de către aceştia“, a precizat Cătălina Bădeanu.

Poliţiştii au intervenit prompt, dar nu înainte ca un Stănescu să folosească o tonfă, însă mai devreme ca agresorii să apuce să scoată din maşini tot arsenalul pe care îl pregătise. „S-a stabilit că Iorgu, cel de 28 de ani, a folosit în timpul agresiunii o tonfă, care a fost găsită la faţa locului. În cele patru autoturisme, folosite de persoanele implicate în conflict, au fost găsite două bâte din lemn, o sapă, o ţeavă metalică, un topor şi un briceag, care nu au fost utilizate în timpul conflictului“, a mai precizat Cătălina Bădeanu.

Urmează ca legea să încerce să îşi spună cuvântul despre aceste bătăi, după ce la Poliţia Municipiului au fost făcute audieri maraton, până noaptea târziu. „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi port, fără drept, de arme albe, urmând ca pe parcursul cercetărilor să se stabilească gradul de implicare pentru fiecare persoană în parte“, a încheiat Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite