Parlamentar la lopată. Un deputat a renunţat la o zi de şedinţe pentru a ajuta sătenii să scoată mâlul din curţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai a absentat luni de la Parlament pentru a da o mână de ajutor sătenilor din comuna Văleni, afectaţi de ploile torenţiale din weekend.

În prima zi a săptămânii, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai a mers la Văleni, una din comunele judeţului afectată de ploile torenţiale căzute sâmbătă, 13 mai, pentru a da o mână de ajutor sătenilor care-şi curăţau curţile de mâlul rămas după retragerea apelor.  

„Astăzi (luni, n.n) trebuia să fiu în Parlament, dar am venit la Văleni, Neamţ. Viitura de sâmbătă seara a afectat zeci de locuinţe. Astfel că zeci de localnici luptă să-şi salveze bunurile ce au mai rezistat după viitură. Imaginile sunt mai grăitoare decât orice v-aş putea descrie eu”, a declarat deputatul Iulian Bulai pentru publicatia online romanulfinanciar.ro.

Iulian Bulai a menţionat că, alături de consilierul său, a scos din curtea unor bătrâni trei căruţe de mâl adus de viitură în curtea şi anexele lor gospodăreşti.

„Treabă mai este! Cei care puteţi da o mână de ajutor, faceţi-o, bătrânii din Văleni vă aşteaptă!”, a mai spus Iulian.

Apel la solidaritate

Parlamentarul aflat la primul mandat a făcut un apel la solidaritate către locuitorii judeţului pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de ploile abundente să scape de necazuri. 

„Acum, mai mult ca niciodată, nemţenii trebuie să dea dovadă de solidaritate. Aceşti oameni au nevoie de ajutor, le-au fost distruse grădinile, iar curţile şi locuinţele sunt pline de nămol. Orice mână de ajutor este aşteptată de localnici. Dacă vedeţi acest mesaj şi sunteţi din apropiere, haideţi să îi ajutăm pe aceşti oameni. Vă rog să luaţi legătura cu domnul primar Gheorghe Murariu, din Văleni, la număr de mobil: 0765057880. El vă va spune care sunt urgenţele şi cum puteţi ajuta. Vă aştept să dăm speranţă celor loviţi de furia naturii!”.

În deplasarea din comuna Văleni, deputatul USR a aflat că cei mai mulţi dintre localnici ar vrea sa plătească pe cineva să îi ajute sa scoată mâlul din curţi şi case, dar nici aşa nu găsesc persoane dornice de treabă. 

„Colac peste pupăză, primarul spune că nu se poate apuca să cureţe zonele afectate puternic pentru că nici acum, după două zile de la viitură, nu a ajuns comisia care trebuie să evalueze pagubele. Şi spune că trebuie să o aştepte, pentru că riscă să nu primească despăgubirile”, mai nota parlamentarul, între timp comisia trimisă de prefect ajungând în zonă pentru evaluarea pagubelor.   

O altă situaţie reclamată de Iulian Bulai după deplasarea de la Văleni a fost că localnicii nu au asigurate locuinţele împotriva dezastrelor naturale. 

„Doar 13% dintre nemţeni au încheiate aceste asigurări obligatorii, ceea ce înseamnă că suntem descoperiţi împotriva naturii”. Iulian Bulai (29 de ani) a devenit deputat de Neamţ din partea USR beneficiind de sistemul redistribuirii voturilor.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite