Pagina de Facebook a Primăriei Bicaz, capturată de hackeri. O tânără senzuală ia locul ştirilor instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Această fotografie a fost imaginea Primăriei Bicaz o scurtâ perioadă FOTO Facebook
Această fotografie a fost imaginea Primăriei Bicaz o scurtâ perioadă FOTO Facebook

Numărul celor care urmăresc noua pagină de Facebook a Primăriei Bicaz a crescut neaşteptat de mult după ce hackerii au înlocuit imaginea de profil cu cea a unei tinere senzuale.

Un atac al hackerilor, care a vizat contul de socializare al Primăriei Bicaz, a avut şi un efect nebănuit în ceea ce priveşte „imaginea“ oraşului străjuit de marele baraj construit pe râul Bistriţa. În doar câteva zile, numărul celor care urmăresc noua pagină de Facebook s-a dublat. 

Astfel, de la vreo 700 de persoane, s-a ajuns acum la aproximativ 1.500, zilnic adăugându-se alţii. Acest lucru survine compromiterii, în noaptea de 10/11 martie 2022, paginii primăriei orăşelului din Neamţ, fotografia de profil fiind înlocuită cu cea a unei tinere senzuale.

Bruneta din imaginea respectivă, cu piercing în buric, este

surprinsă în ceea ce pare a fi o toaletă, când îşi face un selfie.

 Ea a „înlocuit“ poza de pe contul de Facebook al mobilului administraţiei locale, care pe vremuri a fost palat regal şi sediu al Domeniilor Coroanei României. Clădirea a fost terminată de construit în 1912, în timpul domniei lui Carol I. 

După piratarea contului primăriei, în mediul virtual au apărut sute de comentarii, mai toate având tentă ironică şi comică. Iată câteva dintre postări: „E 1 aprilie?“; „S-a schimbat primarul?“; „E noua secretară? Sau hackeri ruşi au năvălit în primărie?“; „Protectoarea oraşului?“; „Mă ucide ea!“; „Invidioşilor, de fapt cu toţii am vrea să fim noua imagine a primăriei urbei noastre“. 

Altele „ sună“ astfel: „O poză reprezentativă pentru serviciul ce îl are, bine că nu face striptis“; „Felicitări câştigătoarei... ce să zic... superbă imagine a instituţiei de mare angajament. Data viitoare când se mai face casting, trebuie încurajate mai multe persoane să partikipe. Promit solemn sa dau laic, şer, falău şi suscraib dacă se organizează campanie pentru imaginea primăriei. Doar să fie transparenţă“. 

„Mai mult ne place cealaltă pagină. Dar totuşi vrem şi numărul domnişoarei consilier“; „M-aţi foarte înveselit azi!“; „Primăria Bicaz - pagina oficială, nu vă supăraţi, dar sunt nişte mici neconcordanţe. Pagina anterioară e doar un profil de utilizator Facebook... iar a doua e că nu ştim cine e duduia din poza de profil de acolo. Puteţi afla? „Ne plăcea cealaltă mai mult, mai umană“. 

Între timp, a fost creat un nou cont, primarul Nicolae Sălăgean declarând că a fost formulată o plângere penală: „Nu ne afectează atacul, dar nu ne place ce s-a petrecut. Informaţiile aflate acolo sunt şi pe site-ul primăriei. Am făcut o sesizare la Poliţia Neamţ, în încercarea de a afla cine este

în spatele acestei mizerii. Înclin să cred că este vorba de persoane din Bicaz, plecate în străinătate. Sper ca ancheta să aibă rezultate“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Ţinutul Zimbrului, uriaşă recunoaştere la Berlin. Locul 1 mondial în „Top 100 Sustainable Destinations”

Cum a învins ANI în instanţă o fostă şefă a Fiscului. Era acuzată că ar fi favorizat firma soţului ei

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite