Neamţ: Pacienţii care vor scutiri medicale de la serviciu dau declaraţii în faţa medicilor de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii trebuie să menţioneze într-un formular-tip unde se vor afla pe durata concediului medical, şi că sunt de acord cu un control la domiciliu.

Începând de astăzi salariaţii care acuză probleme de sănătate sunt sfătuiţi să se gândească de mai multe ori înainte de a solicita o perioadă de concediu medical. În data de 15 mai, a intrat în vigoare noua lege prin care bolnavii închipuiţi ar putea obţine mai greu scutirile de la muncă.

Noile reglementări impun solicitanţilor completarea în cabinetul medicului de familie a unei declaraţii pe propria răspundere prin care aceştia menţionează unde se vor afla pe toată durata concediului, dar şi că sunt de acord cu un control la domiciliu.

Medicii nemţeni s-au înarmat déjà cu formularele tip. „Cine va fi cu adevărat bolnav, nu are nici un motiv să se teamă. Cine va simula, o va face pe riscul său. Noi avem deja formularele pe care ni le-am descărcat singuri de pe net si le-am multiplicat, aşa că putem da concedii tuturor bolnavilor care au într-adevăr nevoie", a declarat medicul Mihaela Covrig, preşedinta Aspciaţiei Medicilor de Familie din Judeţ.

Anul trecut în Neamţ au fost acordate peste 50.000 de concedii medicale. Mai exact, mai bine de trei sferturi dintre salariatii judetului, care la finele lui 2009 erau cam 65.000, au fost bolnavi. Statul a decontat pentru plata acestor concedii aproximativ patru milioane de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite