Neamţ: Lecţii de pictură şi modelaj la şura din ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două săptămâni, participanţii la Şcoala de vară vor învăţa să creeze diferite obiecte din ceramică şi să se exprime liber.

Inedita şură din Ştrandul Tineretului va fi redeschisă luni, pentru al treilea an consecutiv. Profesorii de la Şcoala Populară de Arte îi aşteaptă pe copii să participe la cursuri de pictură şi modelaj. Timp de două săptămâni, şura va fi animată de micuţii care vor învârti roata olarului şi vor deprinde mişcările penelului, atrăgând astfel curiozitatea pietrenilor sau a turiştilor care-şi petrec zilele de vară în ştrand.

Respectă tradiţiile populare
„Cel mai mult mi-a plăcut acum doi ani, când am avut impresia că sunt chiar la ţară, într-un sat unde se respectă tradiţiile. Au făcut mămăligă şi poale-n brâu şi toţi erau îmbrăcaţi în costum popular. Anul trecut ştiu că i-am văzut pe copiii care pictau acolo şi mi-a plăcut ideea. E bine că li se oferă şi altceva pe lângă orele clasice“, crede studenta Cristina Cozma.

Coordonate de pictorul Arcadie Răileanu şi de Lăcrămioara Gheghici, profesori ai Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“, cursurile se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani. „Vor fi patru clase care vor avea câte opt elevi. Cu două vom lucra în prima săptămână, iar cu celelalte două, în cea de-a doua săptămână. În acest an vor participa şi copiii din centrele de plasament, pe care vom încerca să-i ajutăm să se simtă bine la cursuri şi să socializeze cu ceilalţi copii“, a spus pictorul Arcadie Răileanu.

Expoziţie cu lucrările cursanţilor
Cursurile vor avea loc în fiecare zi, între orele 10.00 şi 12.30. La finalul celor două săptămâni va fi organizată, în cadrul şurii, o expoziţie cu lucrările elevilor şi fiecare dintre aceştia va primi o diplomă de absolvire. „Avantajul Şcolii de vară este că putem lucra în aer liber. Copiii observă direct elementele din natură şi le folosesc ca sursă de inspiraţie pentru lucrări. Anul trecut au fost aproximativ 40 de copii la cursurile noastre“, a declarat profesorul de arte plastice Lăcrămioara Gheghici. La ediţia din acest an, organizatorii se aşteaptă la mai mulţi cursanţi, având în vedere faptul că nu mai există taxă de participare, iar fiecare elev va beneficia de acces gratuit în ştrand pe durata cursurilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite