Neamţ: Cursanţi din toată ţara vin la Baza Hipică Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din aprilie au fost câte zece amatori de echitaţie în fiecare săptămână, dar afacerea nu-i considerată încă profitabilă.

Constănţeanca Suszi Sen-Ogrinji, în vârstă 25 de ani, a venit la Piatra Neamţ de la malul mării, pentru trei săptămâni. Visul ei este să înveţe să călărească.

„Am văzut în alte părţi cai foarte prost trataţi şi îngrijitori cu comportament barbar, în timp ce despre baza hipică de aici am citit numai lucruri frumoase pe internet“, a spus Suszi.

Împreună cu ea a venit şi vărul ei de 10 ani, Petru Ogrinji, care urmează şi el cursurile şcolii de echitaţie. „Verişoara mea are un avans de câteva ore faţă de mine, pentru că a mai încercat să înveţe să călărească şi la o altă şcoală“, a spus Petru. Suszi este pasionată de mică de cai, în ciuda faptului că a văzut un accident cumplit la o competiţie de sărituri peste obstacole.

„Am încălecat prima dată pe la şase ani, pe un cal adus pe plajă la Mangalia. Mama nu s-a împotrivit pasiunii mele decât din momentul în care a văzut, la Hermes, că o fată a căzut de pe cal şi a rămas paralizată“, îşi aminteşte Suszi.

A înţeles apoi că accidentele se pot întâmpla oriunde şi a dat curs dorinţei de a învăţa să călărească. „Am alunecat în bucătărie şi mi-am rupt piciorul. A înţeles atunci şi mama că poţi să fii victima unui accident oriunde“, a explicat constănţeanca.

„E o senzaţie inedită“

Pentru Suzi, legătura care se stabileşte între cal şi călăreţ este una cu totul aparte. „E o senzaţie inedită. Sunt numai eu şi calul, fiecare cu persoanalitatea lui“, mărturiseşte constănţeanca. Alături de tânără şi vărul ei, ia ore de echitaţie şi un băiat din Târgu Mureş

Preţul orelor de echitaţie este de 15 lei pentru copii şi 30 de lei pentru adulţi. „Am avut, în medie, circa 10 cursanţi pe săptămână, din aprilie până acum. Această activitate nu este una profitabilă, e mai mult o posibilitate de a realiza o bază de selecţie pentru viitorii sportivi“, a precizat Costache Lupu. Un curs complet are 36 de ore.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite