Misiune „specială“ a pompierilor, soldată cu adoptarea unui pisoi. De unde a fost salvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiul de pisică se aciuase în motorul unei maşini FOTO ISU Neamţ
Puiul de pisică se aciuase în motorul unei maşini FOTO ISU Neamţ

Cadrele de la Inspecoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au avut o intervenţie mai deosebită, reuşind să salveze un pisoi, care apoi a fost adoptat

Dincolo de misiunile „normale“ aflate în fişa postului unui pompier militar, intervenţii la incendii sau la înlăturarea efectelor unor fenomene meteo periculoase, cadrele ISU au parte şi de altele, mai „speciale“. 

Prin Neamţ, au fost chemaţi să prindă pisici urcate în copaci, a unor bursuci din subsoluri de bloc sau scoaterea unor cai, vaci şi câini căzuţi prin gropi şi puţuri. Un astfel de caz s-

a petrecut ieri, 1 iunie 2022, când angajaţii de la ISU „Petrodava“ au fost solicitaţi în parcarea celui mai mare mall din Piatra Neamţ, Shopping City. 

Acolo, propietarul unei maşini a constatat că mai avea un pasager, dar nu în habitaclu, ci prin compartimentul motor.

Omul a încercat să scoată pisoiul, dar nu a reuşit, sunând la 112. 

„În jurul orei 14:00, prin apel la 112, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru deblocarea unei pisici blocate la compartimentul motor al unui autoturism din parcarea unui centru comercial din municipiul Piatra Neamţ. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au scos pisica şi au predat-o şoferului maşinii, care a adoptat-o“, a transmis ISU Neamţ. 

Un caz ilar a avut loc acum cinci ani, tot în Piatra Neamţ, „vedetă“ fiind un macac. Pe 14 aprilie 2018, la ora 09.00, maimuţa a evadat de la zoo şi a fost prinsă pe la ora 18.00, după ce forţele de intervenţie, îngrijitori, pompieri, jandarmi şi poliţişti, au urmărint-o prin curţile oamenilor, prin copaci şi pe case. Au fost momente amuzante pentru trecători şi gură-cască. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cal înjunghiat mortal în timpul unui furt. Care este sentinţa pentru făptaş

Cruzime de nedescris: a chinuit, până la moarte, trei câini. Tânărul sadic a fost reţinut

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite