Un şofer a rupt-o la fugă pe câmp, la vederea poliţiştilor. Motivele pentru care a reacţionat astfel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testul avea să stabilească faptul că şoferul era băut FOTo Adevărul.ro
Testul avea să stabilească faptul că şoferul era băut FOTo Adevărul.ro

Un conducător auto are probleme penale, riscând să fie arestat după ce şi-a abandonat maşina şi a rupt-o la fugă pe un câmp când a văzut un echipaj de Poliţie.

Cadrele de la Serviciul Rutier al Poliţiei Neamţ s-au confruntat cu un caz oarecum ilar pe data de 1 iunie 2022, în jurul orei 17.00 fiind „alergaţi“ de un conducător auto căruia îi făcuseră semn să oprească. 

Acesta nu s-a conformat, dar a fost prins în scurt timp,

hotărându-se reţinerea lui pe o perioadă de 24 de ore. Cel în culpă, un tânăr de 27 de ani, din Pângăraţi, urmează să fie prezentat unui procuror, pentru luarea unei măsuri preventive, deoarece a reprezentat pericol public pe şosele. 

A fost depistat în trafic cu 103 km/h pe un sector de drum cu limită de 50 km/h. La vederea oamenilor legii a luat-o la fugă pe câmp din apropierea DN 15 D, în localitatea Bârgăuani. 

„Fiind oprit de poliţişti, conducătorul auto ar fi încercat să se sustragă, fugind pe un teren viran din localitate, însă la scurt timp acesta a fost prins şi imobilizat de poliţişti. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a transmis Poliţia Neamţ.  

Conform uzanţelor în astfel de situaţii, nemţeanul a fost condus la o unitate sanitară, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Cercetările poliţiştilor aveau să mai stabilească faptul că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. 

În prima zi a acestei luni, un alt şofer din Neamţ a căzut în abatere. În jurul orei 20:00, oamenii legii au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Costişa, care a dat etilotestul peste cap, rezultatul fiind de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De menţionat este că valoarea alcoolemiei în sânge se dublează, în cazul de faţă fiind de 3,20, iar starea de comă survine în jur de 2 la mie. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Marea bătălie de la „Borta Dracului“. Soldaţi ruşi, unguri, germani şi români, pomeniţi de Înălţare

Cal înjunghiat mortal în timpul unui furt. Care este sentinţa pentru făptaş

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite