Mesajul unui poliţist pentru ministrul Oprea: „Vă implor să mai vorbiţi de onoare doar când vă prezentaţi demisia. Nu suntem proşti, suntem doar fraieri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cănărău, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie
Ioan Cănărău, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie

Ioan Cănărău, vicelider al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, îi transmite un mesaj dur ministrului Gabriel Oprea, în plin scandal iscat după moartea lui Bogdan Cosmin Gigină, poliţistul aflat în misiune în coloana oficială a demnitarului.

Poliţistul Ioan Cănărău, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Biroul Teritorial Neamţ, a emis un comunicat de presă prin care îi transmite ministrului Gabriel Oprea că trebuie să-şi asume vina pentru moartea poliţistului bucureştean Bogdan Cosmin Gigină. 

Mesajul a fost transmis vineri, 23 octombrie, chiar în ziua în care tânărul poliţist a fost înmormântat la Cimitirul Ghencea 3.

„Pentru că nu aţi ieşit în spaţiul public cu un punct de vedere oficial şi nu aţi avut curajul să-i priviţi în ochi pe colegii şi pe membrii familiei poliţistului decedat în misiune, să le cereţi scuze motivând gestul de a nu rămâne la locul tragediei, domnule ministru, ne-aţi întărit convingerea şi bănuielile că nu aveţi nici măcar un grăunte de respect pentru noi şi toate acţiunile dumnevoastră au fost doar de bravadă, în interes politic, electoral. Domnule ministru, vă rog, vă implor să mai vorbiţi de onoare doar atunci când vă prezentaţi DEMISIA din funcţie !”, îi transmite lui Gabriel Oprea poliţistul Cănărău.

Liderul sindical care este şi vicepreşedinte SNAP la nivel naţional, vorbeşte în termeni duri despre implicarea politică în sistemul poliţienesc şi interesele care îi ghidează pe miniştri de Interne.

„Nu suntem proşti, suntem doar fraieri că nu venim la minister să vă cerem socoteală pentru mizeria în care se află sistemul poliţienesc din România, din vina exclusivă a politicienilor perindaţi pe la conducerea ministerului !

Veniţi şi plecati de la cârma instituţiei pe care o folosiţi numai pentru interese de partid, practic predaţi ştafeta unei competiţii nu pentru reformarea poliţiei române, ci pentru subjugarea ei, politică, personală şi de grupuri de interese. Vă daţi unii altora cu parul peste bot până scăpaţi ciolanul şi apoi vă luptaţi pe viaţă şi pe moarte să-l prindeţi între fălci. În tot acest timp, poliţia română …. piere …. !”, mai spune poliţistul.

Supărat pe liderii de sindicat din poliţie

Prin acelaşi comunicat, Ioan Cănărău se îndreaptă şi împotriva colegilor din sindicatele de poliţie care nu au curajul să ia atitudine în situaţii de genul celei care a dus la moartea tânărului coleg de la Bucureşti. „Observ pe la televizor mulţi lideri sindicali din poliţie, trimişi probabil de stăpân, care vorbesc numai prostii ducând discuţiile cât mai departe de ministrul Oprea! Nu se poate să nu fi observat că în ultimul timp MAI şi IGPR trimit în faţa presei liderii aserviţi care să transmită ce nu pot ei spune în faţa televizoarelor ! O mare manipulare la care mulţi dintre noi asistăm şi nu luăm atitudine! Scenarii de doi lei!

Aş vrea să-i văd pe poliţiştii de la rutieră furioşi, nervoşi, supăraţi că le mor colegii, sentimente care nu trebuiesc ţinute în suflet, ci refulate asupra celor pe care ei îi consideră vinovaţi!”, adaugă nemţeanul.

„Am jurat sa ne dam vieţile pentru ţară şi popor, nu pentru vreun ministru”

Liderul SNAP le cere sindicaliştilor să iasă în spaţiul public şi să vorbească despre situaţiile în care sunt folosiţi „carne de tun în folosul personal al unor indivizi care mimează compasiune pentru poliţişti”: „Colegul nostru e în mormânt, iar liderii de carton vorbesc despre chestiuni politice! Dumnezeu să-ţi ierte păcatele, colegule drag!”.

În acelaşi context, Cănărău le reproşează colegilor din sindicate că nu au curaj să se exprime deoarece s-au obţinut drepturi salariale pentru poliţişti: „Fraţilor poliţişti, noi toţi am jurat să ne dăm vieţile pentru ţară şi popor nu pentru vreun ministru, sau nu ştiu ce politician căruia nu-i pasă nici cât negru sub unghie de noi, care ne aruncă firmituri din pâinea ce ni se cuvenea demult! Cât de manjiţi şi de cumpăraţi pot fi unii lideri sindicali încât, fără sfială, fără nicio jenă, pe faţă, ies în spaţiul public şi pupă mâna stăpânului, îi ciupesc scamele, îi gâdilă orgoliul, ling camerele de luat vederi în încercarea de a-i spăla imaginea??? Fără 1% din salariile noastre nu ar mai fi acolo, aşa că, să nu vă fie cu supărare, noi îi alimentăm să-şi bată joc de noi!”.

„Cu respect pentru eroii, în viaţă sau nu”, semnează comunicatul Ioan Cănărau, preşedinte BT Neamţ SNAP. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite