Maşină „tunată“ cu sirenă şi stroboscop, condusă de un şofer din Neamţ, beat, drogat şi fără permis

0
Publicat:

Poliţiştii s-au confruntat cu un caz neobişnuit, descoperind în Piatra Neamţ un şofer care avea montate echipamente de avertizare ilegale. Cel de la volan era beat, drogat şi nu avea permis auto.

Dispozitivele ilegale montate pe mașină au fost confiscate FOTO Poliția Neamț
Dispozitivele ilegale montate pe mașină au fost confiscate FOTO Poliția Neamț

Pe 31 ianuarie 2024, în jurul orei 16.00, cadrele de la Serviciul Rutier au observat în trafic, pe bulevardul Traian, un autoturism suspect. Şoferul a fost tras pe dreapta, iar surprizele au venit una după alta. În interiorul maşinii a fost descoperit un sistem de avertizare specială luminoasă, un stroboscop cu culori roşu şi albastru.

A mai fost găsit un un dispozitiv de avertizare sonoră, o sirenă cu telecomandă şi un sistem de amplificare a vocii. Practic, autoturismul era dotat ca cele ale unor instituţii cu atribuţii în sfera infracţională. Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,44mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Totodată, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise. Menţionăm că acestea nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise, precum şi a alcoolului“, a transmis Poliţia Neamţ.

Cercetările aveau să mai stabilească faptul că nemţeanul care-şi „tunase“ autoturismul avea permisul reţinut din data de 17 martie 2023, fiind trimis în judecată deoarece fusese depistat la volan sub influenţa alcoolului. Pentru noile fapte a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 1.650 de lei, iar sistemele montate pe autoturism au fost confiscate.

În urma probatoriului administrat de către poliţişti şi procurori, bărbatul din Piatra Neamţ a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar pe 1 februarie a fost prezentat instanţei.

„Respinge propunerea formulată, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive. Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile, faţă de inculpatul (...), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe“, a decis Judecătoria Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite