La Piatra Neamţ s-a strigat: „Nu vă fie frică, ordonanţa pică!” „DNA, să vină să vă ia!” Protestatarii au mărşăluit prin centrul oraşului FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piatra Neamţ este unul din oraşele în care s-a anunţat desfăşurarea unui protest împotriva proiectelor de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului penal. Mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare.

UPDATE Ora 21.00 Protestul de la Piatra Neamţ s-a încheiat după ce participanţii au mărşăluit de două ori pe cele patru artere principale ale oraşului. Pe parcurs, numărul protestatarilor a crescut, circa 400 de persoane exprimându-şi dezacordul faţă de intenţia guvernanţilor de a introduce măsura graţierii şi anumite modificări în Codul Penal care ar favoriza laolaltă, politicieni de la PSD, ALDE şi infractori aflaţi în executarea unor pedepse.   

UPDATE Ora 19.15 Circa 200 de persoane adunate în centrul municipiului Piatra Neamţ, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor protestează împotriva proiectelor de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal. 

Protestul este autorizat de primărie între orele 18.00 şi 21.00. La acţiunea promovată intens pe reţelele de socializare, au anunţat că vor fi prezenţi în majoritate tinerii, însă în stradă cei mai mulţi protestatari sunt persoane mature şi de vârsta a treia. Ţintele nemulţumirilor sunt Liviu Dragnea, partidele de la guvernare PSD şi ALDE şi chiar...Donald Trump. 

„PSD şi cu Dragnea, DNA-ul să vă ia!” a fost una din cele mai auzite scandări. Fondul sonor al protestelor este acompaniat de vuvuze, iar din decor fac parte drapelul naţional şi pancarte cu mesaje pro-DNA, Laura Codruţa Kovesi şi anti-PSD. Nici Victor Ciorbea, Avocatul Poporului nu a scăpat de scandările oamenilor nemulţumiţi.

După circa 45 de minte de la startul protestului, oamenii au pornit într-un marş pe traseul Casa de Cultură - Muzeul de Istorie - Altex - Teatrul Tineretului şi au revenit în locul de plecare. Pe drum, protestatarii au strigat lozinci de mobilizare pentru a atrage de partea lor şi alţoi cetăţeni nemulţumiţi.

„Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, „Nu vă fie frică, ordonanţa pică!” strigau protestatarii în timpul deplasării pe străzile centrale ale oraşului. 

Protest la Piatra Neamţ împotriva graţierii 

............

Un protest împotriva proiectelor de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului penal are loc şi la Piatra Neamţ. Acţiunea are loc duminică, 22 ianuarie, de la ora 18.00 pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.   

Conform anunţului postat pe Facebook pe pagina dedicată acţiunii, protestul va fi urmat, de la ora 19:00 de un marş pe traseul: Casa de Cultură, Muzeul de Istorie, Altex, fostul magazin Alb şi negru, Casa de Cultură.

„Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte de corupţie sau schimbării unor legi fără consultarea publică sau fără a ţine cont de punctul de vedere al altor instituţii“, se arată în anunţul de pe pagina intitulată „NU graţierii graţierii şi amnistiei“ 

Între revendicările manifestanţilor anunţate sunt demisia ministrului Justiţiei şi a şefilor partidelor guvernamentale, PSD şi ALDE, demisia ministrului Sănătăţii („pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează“), demisia şefului CNA („pentru lipsa de reacţie la manipulări care devin din ce în ce mai agresive şi pentru subordonarea politică“). 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite