Intervenţie cu negociator şi trupe speciale. Un bărbat din Neamţ ameninţa că îşi aruncă în aer locuinţa

0
Publicat:

Un bărbat din Neamţ a fost calmat cu greu după ce s-a baricadat în pod, a stropit locul cu o substanţă inflamabilă şi ameninţa că îşi aruncă locuinţa în aer, folosindu-se de o butelie. A fost necesară o intervenţie cu negociator și trupe speciale, plus pompieri.

Amenințarea nemțeanului a fost dejucată FOTO Poliția Română
Amenințarea nemțeanului a fost dejucată FOTO Poliția Română

O amplă mobilizare de forţe a fost nesesară aseară, 10 decembrie 2022, în comuna Cândeşti, după ce un sătean avea gânduri deloc paşnice. Se urcase în podul casei cu o butelie şi „anunţa“ că-şi ia zilele, prin producerea unei explozii. Ca efectul să fie cel scontat, stropise în jur cu un lichid inflamabil.

Vecinii nemţeanului de 55 de ani au alertat forţele de ordine, la locul indicat fiind trimise echipaje de la mai multe instituţii. Au intervenit poliţişti, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, împreună cu un negociator, pompieri de la ISU Neamţ şi cadre sanitare.

„Pe 11 decembrie, în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către mai mulţi localnici, din Bărcăneşti, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 55 de ani, adresează ameninţări cu privire la incendierea imobilului personal, cu ajutorul unei butelii de gaz“, a transmis Poliţia Neamţ.

Membrii echipajelor au delimitat zona de risc, au evacuat toate persoanele din împrejurimi, iar cu sprijinul autorităţilor locale au debranşat locuinţa de la reţeaua electrică. Poliţiştii au pătruns în pod printr-o gaură făcută de pompieri, care au pulverizat, în acelaşi timp, un jet puternic de apă.

Apoi, cel care ameninţa cu producerea unei explozii a fost imobilizat în scurt timp.  „Concomitent cu misiunea de creare a accesului în podul locuinţei, pompierii au asigurat măsurilede prevenire şi stingere a incendiilor, prin crearea unei perdele de apă“, arată ISU „Petrodava“ Neamţ.

În timpul cercetărilor, în podul locuinţei a fost identificată o butelie de gaz cu arzătorul cuplat la aceasta, un aragaz de campanie şi mai multe bunuri ce puteau întreţine un eventual incendiu. Săteanul care şi-a panicat vecinii a fost reţinut, ulterior fiind internat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

În cauză, pe numele săteanului de 55 de ani a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de distrugere. Urmează ca pe 12 decembrie să fie sesizaţi magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a măsurii de siguranţă. Cel mai probabil internarea involuntară într-o unitate sanitară şi obligarea la tratament medical.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite