Hoţi prinşi în timp record, după o spargere. Ce au descoperit poliţiştii din Neamţ la percheziţii

0
Publicat:

Hoţi prinşi în timp record, după o spargere la o societate comercială, este reuşita anchetei declanşate de poliţiştii din Neamţ. Autorii, trei la număr, urma a fi prezentaţi instanţei, cerându-se arestarea.

Bunuri descoperite la percheziții FOTO Poliția Română
Bunuri descoperite la percheziții FOTO Poliția Română

Poliţiştii nemţeni, cu sprijinul colegilor din oraşul Podu Iloaiei şi al luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat, pe data de 24 iunie 2023, câteva descinderi domiciliare şi unul ce viza o percheziţie auto, la locuinţa unui bărbat de 44 de ani, din judeţul Iaşi. Acesta, alături de alţii, era suspect de comiterea unei spargeri.

Din cercetările efectuate de anchetatori, a reieşit că, pe 21 iunie 2023, mai multe persoane au pătruns, ajutându-se de chei potrivite, în sediul unei societăţi comerciale din oraşul Târgu Neamţ. De la firmă, autorii spargerii au sustras mai multe bunuri, aparatură şi scule pentru confecţii metalice, în valoare de circa 70.000 de lei.

„În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate bunurile sustrase în proporţie de 90%, acestea fiind ridicate de poliţişti şi restituite persoanei vătămate. Totodată, trei persoane cu vârste cuprinse între 32 şi 44 de ani, au fost conduse de poliţişti pentru audieri, la sediul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Un caz similar a fost instrumentat de poliţiştii din Neamţ la 26 aprilie 2023, când şapte percheziţii domiciliare au fost efectuate în localitatea Crăcăoani, la persoane bănuite de furt calificat. În urma descinderilor, trei persoane au fost reţinute, fiind ulterior arestate preventiv la Judecătoria Piatra Neamţ.

În noaptea de 3 spre 4 aprilie 2023, suspecţii, care au vârste între 23 şi 37 de ani, s-au deplasat cu o autoutilitară la depozitul unei societăţi comerciale din Piatra Neamţ. Au reuşit să evite sistemele de supraveghere, iar din incintă au sustras scule şi ustensile pentru tuns iarba şi gazonul, plus alte produse, în valoare de 67.000 lei.

Cazuistica infracţională în ceea ce priveşte furturile este extrem de bogată în judeţul Neamţ, la fel ca în toată ţara, autorii punând mâna pe orice bunuri care le pot aduce un câştig mai mic sau mai mare.

Dar anul trecut, un caz a ieşit în evidenţă prin valoarea prejudiciului.

Pe 14 octombrie 2022, poliţiştii au fost sesizaţi de către patronul unei firme din comuna Vânători Neamţ că un angajat a furat încontinuu, începând din 2018, diverse bunuri, între care şi cuie în valoare de 150.000 de euro. Suspectul a fost monitorizat, iar la percheziţii s-au descoperit probe care l-au incriminat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite