Fotografie spectaculoasă devenită virală pe internet. Puterea naturii dezlănţuite pe cerul Neamţului FOTO

0
Publicat:

O fotografie spectaculoasă este virală pe internet. Puterea naturii dezlănţuite pe cerul Neamţului a fost surprinsă de un pasionat fotograf, care promovează astfel acest ţinut.

Furtună la Piatra Neamț FOTO Alex Pers
Furtună la Piatra Neamț FOTO Alex Pers

Istantaneul, unul deosebit de expresiv, în care este redată o furtună abătută asupra oraşului Piatra Neamţ în noaptea de 23-24 iunie 2023, circulă intens pe reţelele de socializare, având mii de like-uri şi distribuiri. Autorul este Alexandru Salahor, alias Alex Pers Photography, pe contul de Facebook.

„Mi-a fost dor să pot surprinde puterea naturii dezlănţuite. Azi noapte (23/24 iunie - n.red.) am avut bucuria de a asista la un spectacol de lumini pe cerul oraşului. Piatra Neamţ vedere spre Bacău“, a detaliat Alexandru. În fotografie se pot observa zeci de descărcări electrice, lucru rar în România, exact aşa cum pot fi văzute prin alte regiuni ale Terrei.

De ani şi ani, Alexandru Salahor a făcut o pasiune din a promova în imagini cadrul pitoresc al oraşului şi al altora din ţinutul străjuit de Ceahlău. Străruinţa sa în a colinda Neamţul cu aparatul agăţat la gât şi „ochiul“ de profesionist i-a fost răsplătită prin cele surprinse de obiectiv. A obţinut şi premii, unele poze au mii şi mii de vizualizări, iar oficialităţile locale i-au acordat o diplomă de apreciere.

Ninsoare la Piatra Neamț FOTO Alex Pers
Ninsoare la Piatra Neamț FOTO Alex Pers

Despre fotografiile sale a scris media naţională, iar unele au fost prezentate de canalele de televiziune. Una dintre ele a fost realizată pe data de 16 octombrie 2016 şi reda atmosfera mirifică, de poveste, creată de prima ninsoare din acel an la Curtea Domnească de la Piatra Neamţ, cu Turnul şi Biserica „Sfântul Ioan Domnesc“, ctitorii ale voievodului Ştefan cel Mare

„Două anotimpuri azi, în Cheile Bicazului - Lacul  Roşu“

Altă reuşită marca „Alex Pers Photography“ a fost pe 31 octombrie 2020. „Ochiul“ artistului fotograf a surprins prin obiectivul aparatului un peisaj deosebit de frumos, care poate fi tradus ca fiind „graniţa“ dintre toamnă şi iarnă: copaci cu frunze ruginii într-o parte şi brazi ninşi, în cealaltă. Poza a fost intitulată „Două anotimpuri azi, în Cheile Bicazului - Lacul  Roşu“.

Două anotimpuri într-o fotografie FOTO Alex Pers
Două anotimpuri într-o fotografie FOTO Alex Pers

Şi ea a „circulat“ intens pe internet, având la câteva zile de la publicare peste 6.700 de like-uri şi câteva mii de distribuiri. Iată şi câteva comentarii: „Superb şi mirific peisaj!!“, „Mulţumim pentru frumoasele imagini. Să aveţi o zi şi o lună plină cu ceea ce este mai frumos!“, „Wauuuuu!!!“, „Spettacolare!“, „Wow! Superb!“, „Superbă compoziţie!“, „Imagini de poveste!“.

Pentru că ceea ce realizează contribuie major la promovarea municipiului Piatra Neamţ şi a ţinutului Neamţului în ţară şi nu numai, Alexandru Salahor a primit o recunoaştere oficială, o diplomă de apreciere fiindu-i înmânată, pe 21 februarie 2021, de fostul primar al municipiului, Dragoş Chitic, în cadrul unei şedinţe de consiliu local.

„I-am înmânat o diplomă de apreciere fotografului cunoscut de lume pe Facebook sub numele de «Alex Pers Photography». Imaginile sale, cu peisaje din Piatra Neamţ, dar şi din împrejurimi, au depăşit de mult graniţele oraşului, dovadă stând numărul mare de aprecieri şi de distriburi ale postărilor sale. Îl felicit pe Alex pentru talentul şi dedicaţia sa“, declara fostul edil.

Piatra Neamț - lacul de acumulare Bâtca Doamnei FOTO Alex Pers
Piatra Neamț - lacul de acumulare Bâtca Doamnei FOTO Alex Pers

La care Alexandru Salahor, care a debutat în domeniu de aproape cinsprezece ani, a răspuns, modest: „Mă bucur că munca mea este răsplătită şi că ajunge la mulţi oameni. Sunt bucuros şi vă mulţumesc pentru apreciere“. Iar cei care intră pe contul de socializare al artistului fotograf din Piatra Neamţ au ce vedea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite