FOTO Angajaţii combinatului Ga Pro Co Chemicals Săvineşti, protest în ploaie împotriva scumpirii gazelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

350 de salariaţi de la fostul „Azochim”, combinat de îngrăşăminte din cadrul grupului InterAgro deţinut de miliardarul Ioan Niculae, au protestat joi dimineaţă în faţa sediului Prefecturii.

După ce patronul InterAgro a anunţat că va închide mai multe unităţi de producţie, inclusiv combinatul din Neamţ, în cazul în care preţul la gaze va creşte, oamenii se tem că fabrica va fi pusă pe chituci.

Protestatarii care au pichetat de sub umbrele sediul Prefecturii au strigat lozinci precum „Chimia salvează România!” şi „Ăsta e necazul/Nu ne scumpiţi gazul!”, în timp ce o delegaţie formată din liderii sindicatului Azochim şi Cartel Alfa, filiala Neamţ, i-a prezentat doleanţele prefectului George Lazăr.

„Dacă demersurile noastre, care cer stoparea HG 22/22.01.2013, prin care s-a dispus creşterea preţului la gaz metan cu 165% până în octombrie 2014, nu vor avea adeziunea celor responsabili, agricultura va fi lipsită de îngrăşămintele necesare unei ramuri performante. Prin închiderea unităţilor, locurile de muncă din sector nu vor mai exista, iar cei 740 de salariaţi de la Ga Pro Co vor rămâne pe drumuri, îngroşând rândurile şomerilor şi al săracilor din România“, a declarat Gheorghe Moşu, liderul sindical al societăţii săvineştene.

În demersul lor, sindicaliştii nemţeni se bazează şi pe colegii de la combinatele din Bacău, Târgu Mureş, Turnu Măgurele, Ucea – Braşov şi Făgăraş, şi sunt decişi să meargă la Bucureşti, unde vor picheta sediul PSD şi sediul Guvernului, în zilele de 11 şi 12 iunie.
 

Citeşte şi: Energia se scumpeşte, industria se închide. Patronii ameninţă că îşi vor trimite angajaţii în şomaj

Ioan Niculae, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, este singurul român prezent în topul „Forbes” al miliardarilor lumii

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite