Filmul de Piatra, festivalul de scurtmetraje care animă oraşul Piatra Neamţ în week-end VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Making-off pentru promo-ul festivalului Filmul de Piatra, la Ştrandul Tineretului FOTO: facebook
Making-off pentru promo-ul festivalului Filmul de Piatra, la Ştrandul Tineretului FOTO: facebook

Joi, 27 august începe cea de-a opta ediţie a festivalului de filme de scurtmetraj Filmul de Piatra. Organizatorii promit experienţe unice în cinci locuri din oraş.

Festivalul Filmul de Piatra, ediţia a opta, dedicat producţiilor de scurtmetraj se desfăşoară la Piatra Neamţ în perioada 27-30 august. După deschiderea evenimentului, programată joi, la prânz, la Ceainăria Teaz, voluntarii care pun umărul la desfăşurarea festivalului vor pregăti prima seară de vizionare a filmelor programată să debuteze la ora 20.30, la Curtea Domnească. Astfel, festivalul se va deschide cu o proiecţie specială în aer liber, apoi filmele vor continua la vechiul cinematograf din oraş, Cinema Dacia.

,,Participanţii vor fi purtaţi într-o călătorie cu multe stele, din centrul oraşului, până pe vârful muntelui Cozla, în cinci spaţii bine alese, pentru o experienţă care reuneşte concerte, petreceri, expoziţii, workshop-uri, proiecţii speciale, şi, mai ales, scurt-metraje!“, promit organizatorii. 

Pe parcursul celor patru zile de festival, vor fi proiectate peste 100 de filme, dintre care 47 de scurt-metraje aflate în competiţie. În acest an, Filmul de Piatra este organizat de peste 150 de voluntari care sunt încurajaţi să experimenteze, să propună şi să organizeze propriile acţiuni sau mini-evenimente.

,,Filmul de Piatra pregăteşte evenimente în fiecare zi, de la expoziţii foto, întâlniri cu invitaţii festivalului la un river party cu caiace, care va avea loc pe pontonul Bâtca Doamnei. Voluntarii vor anima Curtea Domnească cu concerte, jocuri, ateliere, prăjituri, filmonadă, expoziţii, activităţi handmade şi alte evenimente“, mai arată organizatorii evenimentului. 

O noapte de filme în vârf de munte

Sâmbătă, 29 august, activităţile se vor muta pe vârful muntelui Cozla. De la 19.30 la 7.30, vor putea fi urmărite filme sub genericul Shorts day, Long Night. Cel mai complex eveniment al festivalului va ţine publicul ocupat de la apus până la răsărit, cu filme scurte, concerte Robin and the Backstabbers, Partizan, DJ-set-uri cu Matze, Platonic Scale, Kurtiss Kromm, Bross & Major Ross şi instalaţii multimedia.

Festivalul se va închide cu un eveniment special dedicat vechiului cinematograf din Piatra Neamţ, Cinema Dacia, un spaţiu reanimat de voluntarii care în această vară au demarat o campanie de salvare a spaţiului uitat de autorităţi şi părăsit de public.

Pe 5 septembrie, festivalul se va muta la Piatra Fântânele, jud. Bistriţa, în campusul Taşuleasa Social, cu un Best Of Filmul de Piatra, jocuri, activităţi speciale, drumeţii şi foc de tabără.

Abonamentele pentru întreg festivalul pot fi achiziţionate, la preţul de 40 de lei, din mai multe locuri din Piatra Neamţ şi Iaşi. Biletele de o zi, în valoare de 10 lei, se vor vinde la Cinema Dacia, iar banii strânşi din aceste bilete vor fi folosiţi pentru sprijinirea cinematografului Dacia.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite