Festivalul obiceiurilor de iarnă la Roznov – Neamț. Caprele gigant de la Todirești ferite de firele electrice VIDEO și FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datini de iarnă la Roznov-Neamț
Datini de iarnă la Roznov-Neamț

Localnicii au admirat parada ansamblurilor folclorice din Vaslui, Suceava, Botoșani și Neamț. După ce a trecut prin centrul orașului, alaiul de urători s-a oprit în parcul Roznovanu unde a avut loc un spectacol de obiceiuri tradiționale.

Înainte de a evolua în fața sutelor de localnici adunați în parcul dendrologic, formațiile sosite din județene și comunele învecinate au defilat prin centrul orașului. Din cauza dimenisiunilor impresionante, caprele urătorilor vasluieni de la Todirești trebuiau manevrate cu multă atenție, astfel încât să nu atingă firele întinse între stâlpii electrici.

Datini de iarnă la Roznov-Neamț

Click pe poze pentru fotogalerie

La festivalul de datini și obiceiuri de la Roznov au sosit urătorii de la Todirești (Vaslui), Broscăuți (Botoșani), ansamblurile „Florile Bucovinei" (Rădăuți), „Datina" (Suceava) și „Balada" (Botoșani).

„Oaspeții de la Vaslui au venit într-o formulă de 65 de persoane, în frunte cu primarul", a spus Ionel Ciubotaru, primarul de Roznov, gazda urătorilor.

Pe scena amenajată în parc au evoluat și formațiile nemțene din Slobozia (Roznov), Piatra Șoimului, Negulești, Girov, Ștefan cel Mare, Zănești și Răucești.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite