După doi ani de pandemie, liber la petreceri cu bani publici. Sumele consistente alocate pentru Zilele Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAre parte dintre evenimente vor avea loc la Turnul lui Ştefan FOTO Monitorul Neamţ.ro
MAre parte dintre evenimente vor avea loc la Turnul lui Ştefan FOTO Monitorul Neamţ.ro

Consilierii locali din Piatra Neamţ vor vota, pentru Zilele oraşului, alocarea unor sume destul de consistente necesare organizării mai multor evenimente şi plata cântăreţilor, de ordinul a zeci de mii de euro

Zilele oraşului Piatra Neamţ sunt programate pentru perioada 24 - 26 iunie, prilej cu care municipalitatea din urbea străjuită de culmile împădirite Pietricica şi Cozla a decis alocarea unei sume considerabile, pentru organizarea mai multor evenimente şi plata cântăreţilor de la concerte. 

În şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei săptămâni, aleşii localit din Piatra Neamţ vor vota o hotărâre privind aprobarea sumei de de 345.000 de lei din bugetul administraţiei pentru „Zilele Oraşului Piatra Neamt - Piatra Fest 2022“. 

În proiect se arată că cei peste 69.000 de euro au destinaţii precise. 275.000 lei reprezintă cheltuieli pentru onorariile prezentatorului şi artiştilor care vor concerta pe scena amplasată în zona centrală şi plata drepturilor de autor pentru utilizarea operelor muzicale în concerte, spectacole ori manifestări artistice sau proiecţii film. 

Suma de 65.000 lei este pentru închirierea scenei, lumini, sonorizare, ecrane led, personal tehnic, iar  5.000 lei sunt necesari pentru pentru promovarea evenimentului, acest lucru însemnând confecţionarea de afişe, clip-uri video promovare evenimentului. 

„După o perioadă în care ne-am confruntat cu pandemia de COVID-19 şi toate activităţile noastre au fost limitate, organizarea acestui eveniment este un prilej de a aduce în oraş atmosfera de sărbătoare şi de a petrece în aer liber, împreună cu pietrenii de toate vârstele“, se arată în expunerea de motive pentru aprobarea proiectului. 

A mai fost precizat faptul că festivalul care dă viaţă oraşului în fiecare an, în luna iunie, este cel mai aşteptat eveniment pentru locuitori şi turişti. Printre activităţile propuse în 2022 sunt spectacole de stradă, evenimente culturale, sportive şi concerte ale celor mai apreciate formaţii de muzică din România. Deocamdată, numele acestora nu se cunosc. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Cum era de Paşti într-un sat aflat acum pe fundul unui lac. „Tinerii la joc, gospodarii la cârciumă, bătrânii gândind la tinereţe“

Altruismul Neamţului pentru un pic de normalitate în viaţa refugiaţilor ucraineni. „Plâng în fiecare zi“ FOTO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite