Doi soți de la Serviciul de Ambulanță Pașcani, aflați în timpul liber, au acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier

0
Publicat:

Un bărbat de 69 de ani și ginerele acestuia au murit într-un accident de circulație produs pe 5 ianuarie în județul Neamț.

În accident și-au pierdut viața doi vrânceni FOTO: Vrancea24.
În accident și-au pierdut viața doi vrânceni FOTO: Vrancea24.

Doi angajați de la SAJ Pașcani, aflați în timpul liber, au acordat primul ajutor victimelor din accidentul de la Nisiporești, din data de 5 ianuarie.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, Florin și Mihaela Grigore, ambulanțier și asistentă la SAJ Pașcani au acționat ca și cum ar fi fost in misiune.

Ei au oprit autoturismul, și-au luat trusa de prim ajutor pe care o au tot timpul cu ei și s-au deplasat la unul din autoturismele implicate în accident.Lângă autoturism se afla o femeie în stare de semiconstiență.

Au evaluat starea victimei, i-au acordat primul ajutor după care au așezat-o într-o poziție care să-i ofere siguranță. Imediat au ajuns colegii de la SAJ Roman și au preluat victima in vederea transportului la spital.

"După evaluarea situației, au văzut că șoferul este încarcerat și în stare de inconștiență, iar un pasager a ajuns în urma impactului în portbagaj. Ei au scos victima, și imediat au început manevrele de resuscitare. La locul evenimentului a ajuns imediat și echipajul SMURD care a preluat efectuarea manevrelor de resuscitare a victimei", scrie newspascani.com.

Din păcate nici o victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat, de 69 ani, din judeţul Vrancea, conducea un autoturism din direcţia Suceava spre municipiul Roman, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr, de 23 ani, din Urecheni, în condiţii ce vor fi stabilite în cursul cercetării penale. Din nefericire, în urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului de 69 ani şi a unui alt pasager din acelaşi autoturism, precum şi rănirea conducătorului auto, de 23 ani şi a unei femei de 73 ani, din judeţul Vrancea, pasager în primul autoturism”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu. 

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri