Un poliţist aflat în timpul liber a salvat viaţa unui bărbat prins într-o maşină răsturnată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul care a ajuns primul la locul accidentului şi a contribuit la salvarea victimei
Poliţistul care a ajuns primul la locul accidentului şi a contribuit la salvarea victimei

Un poliţist din Alba aflat în timpul liber şi un prieten de-al său, au salvat viaţa unei persoane implicate într-un accident de circulaţie.

Cei doi au observat un autoturism răsturnat în care era prins un bărbat. A fost imposibil să îl scoată din maşină şi au sunat imediat la 112. Între timp au reuşit să oprească mai multe maşini în trafic şi împreună cu ocupanţii acestora, au ridicat maşina.

Întâmplarea a fost relatată pe contul de Facebook al Politiţei Române:

”Era sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, când Ghiţă, poliţist în cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, judeţul Alba, aflat în timpul liber, se deplasa cu maşina personală către Cugir.

În faţa maşinii lui, rula un alt autoturism, pe care îl conducea prietenul acestuia, Darius. La un moment dat, ambii au oprit pe marginea drumului, observând un autoturism răsturnat.

Cei doi tineri au alergat către maşină, de unde au auzit glasul stins al unei persoane şi au observat că, în interior, se afla un bărbat, care era poziţionat cu capul în jos, fiind imobilizat.

– Darius, sună urgent la 112 şi să încercăm să îi eliberăm capul! Este prins în trapa maşinii.

Imediat, colegul nostru Ghiţă, împreună cu amicul lui, au încercat să scoată victima din autoturism, însă, a fost imposibil, bărbatul fiind prins în caroseria maşinii.

– Stai liniştit! Totul va fi bine! Te scoatem de aici şi imediat vine şi salvarea, îi spuneau cei doi conducătorului auto.

– Avem nevoie de ajutoare, altfel nu vom putea ridica maşina! au realizat cei doi prieteni.

Observ că trec şi alţii, dar nimeni nu opreşte.

-Hai în stradă să oprim alte maşini! a hotărât Ghiţă.

Cei doi tineri au ieşit în drum şi au oprit 5-6 maşini. Împreună cu alţi conducători auto au ridicat autoturismul răsturnat, timp în care au scos victima în afara acestuia. Bărbatul sângera şi părea să aibă numeroase traumatisme.

– Suntem cu tine aici! Vei fi bine! îi spuneau cei doi, în timp ce se asigurau că acesta respira normal.

În câteva minute de la apel, salvarea a ajuns la faţa locului, preluând victima, pe care, în scurt timp, au transportat-o la spital.

Acum două zile, Ghiţă a fost căutat de o persoană, cunoştinţă cu bărbatul din maşina implicată în accident.

– Domnule, soţia victimei vă mulţumeşte din suflet! Cel pe care l-aţi salvat este internat în spital şi este în afara pericolului. Dacă nu aţi fi oprit voi şi nu aţi fi intervenit, poate că bărbatul nu ar mai fi trăit…

Ghiţă, noi, colegii tăi, îţi mulţumim pentru tot ceea ce ai făcut tu şi prietenul tău, Darius! Ştim că pentru cel salvat, voi sunteţi adevăraţi eroi!”

Vă mai recomandăm:

 

Creşterea explozivă a preţului materialelor de construcţie blochează proiectul „Transalpinei de Apuseni” FOTO

 

A doua evacuare a romilor din blocul din Alba Iulia ce va fi demolat. Primăria oferă 2.360 de euro pentru o locuinţă

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite