Dispariţie reclamată la Poliţie după 13 ani: o mamă spune că nu mai ştie nimic de fiica ei plecată în Italia în 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Neamţ au de rezolvat un caz neobişnuit reclamat în primele zile ale anului 2018. Pentru a reuşi să rezolve sesizarea unei mame, oamenii legii vor solicita sprijinul autorităţilor italiene.

O sesizare primită de cadrele Postului de Poliţie Bârgăuani în a treia zi a anului 2018 i-a pus în dificultate pe oamenii legii din Neamţ. Aceştia au fost sesizaţi de o femeie din municipiul Roman că nu a mai reuşit să ia legătura cu fiica ei plecată în Italia în urmă cu 13 ani. 

Conform datelor furnizate de reclamantă, fiica ei, Roxana - Iuliana Paparuş a plecat în Peninsulă în anul 2005, şi de atunci nu mai ştie nimic de ea. La momentul plecării, fata avea vârsta de 24 de ani şi în toţi aceşti ani nu şi-a mai contactat familia din ţară.   

„Am fost sesizaţi de mama acesteia, care a reclamat faptul că femeia nu a mai contactat familia şi ei nu o pot găsi. Poliţiştii de investigaţii criminale desfăşoară verificări pentru depistarea femeii, urmând să solicite sprijinul autorităţilor italiene“, a declarat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Poliţiştii au făcut publică o fotografie cu persoana dispărută şi cu semnalmentele femeii. Ambele indicii datează însă de acum 13 ani şi este foarte posibil ca acestea să nu corespundă în totalitate, ţinând cont că a trecut atâta timp, iar persoana respectivă ar avea acum vârsta de 37 de ani.         

Conform datelor comunicate poliţiştilor, semnalmentele femeii căutate sunt: înălţime: 1,60 m, greutatea - circa 55 de kilograme, păr castaniu, deschis, drept, lung până la umeri, ochi căprui şi faţa ovală. 

Cei care pot oferi orice date care pot conduce la găsirea Roxanei - Iuliana Paparuş trebuie să apeleze numărul de urgenţă 112, sau să se adreseze imediat celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Roxana - Iuliana Paparuş  FOTO: IPJ Neamţ

image

Româncă dispărută, găsită după 10 ani, în condiţii inumane 

În noiembrie 2017, o româncă şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi de carabinieri după ce a stat timp de zece ani sechestrată într-o localitate din Calabria, sudul Italiei.

Din anul 2007, femeia, în vârstă de 29 de ani, a fost ţinută captivă într-o cameră subterană, legată de pat, şi a fost victima mai multor abuzuri sexuale.  

Familia Mihaelei Maricela locuieşte în comuna Cerchezu, din judeţul Constanţa. După descoperirea terifiantă făcută de carabinierii italieni, mama tinerei a povestit că în primii ani după ce Mihaela a plecat în Peninsulă, s-a dus să o caute în Italia. A lipit poze pe stâlpi şi a întrebat în stânga şi în dreapta. Nimeni nu ştia de fata ei. Parcă intrase în pământ.

„Mă gândeam că va veni, că o mai trece un an, doi... Am fost la biserici, am făcut colive şi am dat pomelnice, mă rugam la Dumnezeu să vină fata mea acasă. Unii îmi spuneau: «Fata ta e moartă, are un cap de cenuşă», dar eu niciodată nu mi-am pierdut speranţa că într-o zi va veni“, mărturisea mama Mihaelei pentru adevarul.ro.

Anchetatorii au refăcut drumul româncei al cărui chin a început în 2007, când a ajuns în Lamezia să lucreze la o familie de italieni ca îngrijitoare. După moartea femeii de care avea grijă românca, văduvul Aloisio Francesco Rosario Giordano, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a sechestrat-o şi a obligat-o să trăiască în condiţii inumane timp de zece ani. În această perioadă tânăra a fost victima a numeroase abuzuri, trăind un „coşmar care întrece până şi imaginaţia unui scenarist de filme de groază“, nota presa italiană.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite