Directorul interimar al Spitalului Judeţean Neamţ, revocat din funcţie înaintea vizitei ministrului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Apostoaie a primit decizia de scimbare prin fax
Florin Apostoaie a primit decizia de scimbare prin fax

Noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ este Daniela Marcoci, care fusese detaşată de la Suceava de secretarul de stat Raed Arafat. Marcoci îl înlocuieşte în funcţie pe Florin Apostoae, un director demis în seara zilei de joi, 9 aprilie, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Directorul interimar Spitalului Judeţean Neamţ Florin Apostoae a fost revocat din funcţie joi seară, înaintea vizitei ministrului Sănătăţii. Revocarea are loc la câteva zile de la numirea sa, în 4 aprilie.

Anunţul privind revocarea a fost făcut chiar de Florin Apostoae, la Antena 3.

El a declarat că joi seară a primit de la Ministerul Sănătăţii ordinul de revocare din funcţie, explicaţia sa fiind că probabil se doreşte ca, în contextul epidemiei de coronavirus, funcţia să fie preluată de un medic epidemiolog, iar el este specializat în medicina de urgenţă.

Fost director al Spitalului din Târgu Neamţ, Apostoae a fost numit interimar la conducerea spitalului din Piatra Neamţ în 4 aprilie, după ce fostul manager, Toader Mocanu, a renunţat la post din motive de sănătate.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru se va afla vineri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în condiţiile în care în judeţul Neamţ se află pe poziţia a cincea la nivel naţional ca nunmăr de îmbolnăviri cu coronavirus.

Unitatea medicală din Neamţ este un alt focar de infecţie, după ce 70 de cadre medicale de află în autoizolare şi alte 24 sunt conformate pozitiv cu noul coronavirus. De asemenea, mai multe îmbolnăviri s-au semnalat în rândul pacienţilor care erau îngrijiţi în unitatea medicală. 

Demisiile şi demiterile se ţin lanţ la conducerea Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ, ultima schimbare având loc aseară, 9 aprilie, decizia fiind luată de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

Noul manager este epidemiologul Daniela Marcoci, care recent fusese detaşată de la DSP Neamţ, la Spitalul Judeţean Suceava, pentru a ajuta conducerea „militară“.  

Fostul manager, Florin Apostoae, care este cercetat penal

pentru corupţie într-un dosar cu nereguli cu fonduri europene, a fost numit în funcţie în urmă cu aproximativ o săptămână, de către preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, medicul primind decizia de schimbare prin fax, tot aseară. 

Numirea epidemiologului Marcoci la conducerea SJU Piatra Neamţ va fi făcută astăzi, 10 aprilie, de prefectul George Lazăr şi de ministrul Nelu Tătaru. Oficialul Guvernului Orban şi-a anunţat încă de ieri prezenţa la Piatra Neamţ, fiindcă la spitalul judeţean este un mic focar, cu 24 cadre medicale infectate şi 70 în izolare. 

Daniela Marcoci, fusese detaşată de la Piatra Neamţ la Spitalul Judeţean Suceava, ca medic epidemiolog la dispoziţia managementului instituţiei. 

„Chiar dacă suntem civili, chiar dacă suntem militari, luptăm să ieşim din situaţia creată aici şi să

readucem spitalul la ce trebuie el să fie, la misiunea pe care o are. Să trateze pacienţi, indiferent dacă sunt pacienţi Covind sau non Covid. Este spital de urgenţă şi nu ne permitem să ţinem acest spital

nefuncţional mult timp. Chiar dacă există şi reticenţă din partea personalului civil - pentru că noi civilii nu suntem obişnuiţi să reacţionăm la ordin aşa ca dumneavoastră - dar cred că ordinea era ceea ce se impunea în acest spital în momentul acesta“, declara, zilele trecute, Daniela Marcoci pentru Ministerul Apărării.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite