Delapidare de peste 166.000 de euro la o casă de amanet. Cum proceda angajata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractele unor tranzacţii cu aur au fost întocmite fictiv FOTO Adevărul.ro
Contractele unor tranzacţii cu aur au fost întocmite fictiv FOTO Adevărul.ro

Angajata unei case de amanet din Neamţ a reuşit să sustragă o mare sumă de bani, fiind acuzată de delapidare, fals intelectual şi fals informatic.

Poliţişti şi procurorii investighează un caz de fraudă economică, în vizor fiind angajata unei societăţi comerciale din Piatra Neamţ, cu activitate în domenul caselor de amanet. În timpul cercetărilor, pentru probarea faptei, anchetatorii au ridicat bijuterii din aur şi înscrisuri, valoarea prejudiciului fiind consistentă. 

În cadrul anchetei, la mijlocul acestei săptămâni, au fost efectuate şi două descinderi imobiliare de către cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Neamţ. Acţiunile au avut loc într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic. 

„În perioada aprilie 2019 - septembrie 2021, o femeie în vârstă de 47 de ani, din localitatea Piatra Şoimului, angajată a unei societăţi din Piatra Neamţ, ar fi încheiat 104 contracte, în care ar fi atestat că diverse persoane ar fi amanetat bunuri din aur, iar sumele de bani ce figurau a fi împrumutate de către persoanele în cauză le-ar fi fost înmânate, în fapt banii fiind însuşiţi de aceasta“, transmite IJP Neamţ. 

Valoarea totală a prejudiciului din acest caz ar fi de 833.895 de lei, altfel spus peste 166.000 de euro, la percheziţii fiind descoperite doar 14 grame de aur şi 3.300 de lei. 

În baza probatoriului administrat, suspecta a fost reţinută pentru 24 de ore şi urma ca vineri, 26 noiembrie, să fie prezentată unui magistrat de la Judecătoria Piatra Neamţ, pentru luarea unei măsuri preventive. 

Pe data de 25 noiembrie, în Piatra Neamţ au mai avut loc două descinderi. Ele au fost efectuate de procurorii DNA, la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi la o locuinţă particulară. Există suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei, comise de funcţionari publici, în perioada lunilor octombrie şi noiembrie a acestui an.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Jurnal de poliţist rutier: „Cel mai greu moment? Când dai de veste că cel drag nu mai e. Te încarci cu durerea lor"

Un băieţel de 9 ani s-a aruncat de la etajul trei. Tatăl îl certase că stă prea mult pe internet

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite