Credeau că vor fi angajaţi la Ambulanţă, dar au ajuns în arest. Directorul a luat o şpagă de 40.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drectorul Dan Morenciu este arestat pentru luare de mită FOTO Dan Sofronia
Drectorul Dan Morenciu este arestat pentru luare de mită FOTO Dan Sofronia

Direcţia Naţională Anticorupţie a operat alte opt reţineri în cazul concursurilor măsluite de la Ambulanţa Neamţ, directorul şi două asistente fiind deja arestaţi.

Procurorii DNA au decis reţinerea pentru 24 de ore, în seara de 26 mai 2022, a altor opt persoane în dosarul concursurilor de angajare trucate de la Serviciul de Ambulanţă Neamţ. În acest caz, cu câteva zile în urmă au fost arestaţi directorul, Dan Morenciu, care are 67 de ani, Elena Preda şi Luminiţa Rozoschi, asistente şefe. 

Noile persoane reţinute sunt cele care au dat mită, pentru a deveni angajaţi definitiv: Cristina Dogariu, Aurel lupu, lie Butnariu, Magdalena Epanu, Petru Mihăilă, Iuliana Ciobanu, Răzvan Iftimie şi Bogdan Bălan. Ei lucrau pe perioadă determinată în cadrul Substaţiei Târgu Neamţ, anchetatorii acuzându-i de comiterea infracţiunii de dare de mită. 

„În perioada 2 - 10 mai 2022, cele opt persoane ar fi acceptat şi ulterior ar fi remis managerului general interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul inculpatei Preda Elena, suma de 6.000 euro/persoană (în total 48.000 euro) pentru a fi declaraţi admişi la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar şi sanitar auxiliar“, transmite DNA. 

Acestea sunt precizările dintr-un comunicat emis pe 27 mai 2022, de către DNA. Urma ca astăzi, persoanele înculpate să fie prezentate magistraţilor de la Tribunalul Bacău cu propunere de arestare. În această speţă, primele reţineri au fost efectuate pe data de 19 mai, fiind vorba de director, care fusese numit de doar două luni în funcţie şi cele două asistente, ulterior fiind arestaţi pentru luare de mită, respectiv complicitate. 

În perioada 2-10 mai 2022, Dan Morenciu prin intermediul celor două subalterne (Luminiţa Rozoschi, fiind desemnată să organizeze un examen), au pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declaraţi admişi. Concursul viza ocuparea posturilor pe termen nedeterminat, pentru şoferi şi asistente, care fuseseră angajaţi fără concurs, în perioada stării de alertă.

 Pe 18 mai 2022, directorul s-a întâlnit cu Elena Preda pe o stradă din Piatra Neamţ, primind de la aceasta 40.000 de euro. A fost momentul când pe fir au intrat anchetatorii, fiind realizat flagrantul.

Independent de înţelegerea avută cu managerul Ambulanţei, Elena Preda ar fi pretins şi primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană şi nu 5.000 de euro aşa cum se stabilise iniţial. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

TIR scăpat de sub control pe un drum naţional, oprit într-o casă. A fost pericol de explozie

Interceptări sugestive în dosarul unui director de ambulanţă arestat. „10.000 de euro trebuia luat! Nu vii tu şi-mi rânjeşti, măi!“

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite