Cum a fost păcălit directorul de la Ambulanţă de asistentele cu care a măsluit concursurile de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Morenciu urma să se pensioneze în această toamnă FOTO Ziarulde roman.ro
Dan Morenciu urma să se pensioneze în această toamnă FOTO Ziarulde roman.ro

Amănunte interesante ies la iveală într-o anchetă declanşată la Ambulanţa Neamţ pentru concursuri măsluite, directorul fiind şmenuit de asistentele acuzate de complicitate la mită

Ancheta efectiată de DNA la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ s-a soldat cu arestarea a trei persoane, decizie care a fost luată de către magistraţii de la

Tribunalul Bacău. Cercetările în acest caz aveau să arate că

directorul arestat a fost tras pe sfoară de asistentele cu care a trucat, pe mii de euro, concursurile de angajare. 

După gratii au ajuns Dan Morenciu, manager general interimar al Serviciului de Ambulanţă, care este acuzat de luare de mită, în formă continuată, Elena Preda şi Luminiţa Rozoschi, asistente şefe, pentru complicitate la luare de mită. Directorul fusese numit în funcţie de doar două luni, iar în această toamnă urma să se pensioneze. 

DNA a transmis că, în perioada 2 - 10 mai 2022, şeful Ambulanţei prin intermediul subalternelor, una dintre ele, Luminiţa Rozoschi, fiind desemnată să organizeze un examen, ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi admişi. Concursul viza ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar şi sanitar auxiliar angajat temporar, în starea de alertă. 

Afacerea a fost pusă la cale conform planului, banii fiind colectaţi de la persoanele care doreau să devină angajaţi definitiv. Pe 18 mai a urmat, pe o stradă din municipiul Piatra Neamţ, o întâlnire între Elena Preda şi director, acestuia fiindu-i înmânaţi 40.000 de euro, moment în care s-a realizat şi fragrantul. Ulterior avea să se stabilească faptul că managerul a fost păcălit. 

„Independent de înţelegerea avută iniţial cu Morenciu Dan Dorin, Elena Preda ar fi pretins şi primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană, şi nu 5.000 de euro aşa cum se stabilise iniţial. Diferenţa de 8.000 euro din cei 48.000, bani primiţi de inculpata Preda Elena în maniera de mai sus, i-ar fi fost remişi inculpatei Rozoschi Maria Luminiţa tot pe 18 mai 2022, în sediul SJA Neamţ, fiind identificaţi ca urmare a unei percheziţii corporale“, detalia DNA. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Soarta tristă a unui bătrân refugiat din Ucraina. A murit înainte să fie operat

Seif cu bani, furat din sediul unei firme. Ce limuzină au folosit spărgătorii pentru a fugi cu prada

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite