Corupţie, curios de blândă sentinţă. O contabilă lua şpăgi pentru angajări la spital şi pensionări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contabila condamnată lucra la Spitalul de Urgenţă Roman FOTo Dan Sofronia
Contabila condamnată lucra la Spitalul de Urgenţă Roman FOTo Dan Sofronia

Magistraţii au pronunţat sentinţa, una blândă, în cazul unei contabile care pretindea şpăgi pentru angajări la un spital şi acte necesare la pensionare

Judecătorii de la Tribunalul Neamţ au finalizat procesul în cazul unei contabile de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, Mihaela Caraiman, care a fost acuzată de săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă. După trei amânări, sentinţa a fost pronunţată astăzi, 17 august 2021, completul hotărând o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. 

Trebuie să respecte unele obligaţii, altfel suspendarea poate fi revocată şi ar putea ajunge după gratii. Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii au revocat măsura arestului la domiciliu şi au plasat-o pe inculpată sub control judiciar. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, cel mai probabil, de calea de atac urmând a uza procurorii, dată fiind condamnarea fără executare. 

Ancheta a concluzionat că inculpata cerea diverse sume de bani în schimbul unor promisiuni că poate rezolva angajări la spital sau poate obţine acte medicale necesare pentru deschiderea drepturilor de pensie, deoarece ar fi avut trecere la persoane din conducere. 

„Din probele administrate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt. În perioada anilor 2019 - 2021, inculpata C.M. a pretins şi primit de la suspectele L.M.E., B.C.E. şi de la martorul L.M., sumele de 2.500 de euro şi 11.000 lei, promiţând că îşi va trafica pretinsa influenţă asupra unor cadre medicale de decizie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, fie pentru a obţine angajarea suspecţilor şi a martorului în posturi de asistenţi, infirmieri sau îngrijitori, fie pentru obţinerea unor acte medicale necesare întocmirii unor dosare de penisie“, se arăta într-un comunicat al Parchetului Neamţ. 

Mihaela Caraiman lucra la Spitalul Roman de peste 25 de ani, iar despre preocupările infracţionale au aflat şi anchetatorii, iar pe data de 16 martie 2021 a fost efectuată o percheziţie în biroul acesteia, altă descindere având loc la domiciliu. Probe care ar fi putut stabili fapte penale au fost căutate şi în cele două maşini ale acuzatei. În urma cercetărilor, pe 17 martie procurorii au sesizat instanţa de judecată

şi au cerut Tribunalului Neamţ arestarea. Cererea a fost admisă, starea de detenţie după gratii a fost menţinută câteva luni, recent s-a dispus arestul la domiciliu, iar astăzi plasarea în control judiciar. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Un elev era să fie ucis după o banală ceartă la şcoală. De ce un coleg minor este acuzat de tentativă de omor

Deputatul USR Iulian Bulai, despre controversa noilor cărţi de identitate: Moldovenii sunt discriminaţi

 

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite