Copilaș de un an, în stare gravă după ce o oală cu supă fierbinte s-a răsturnat peste el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de un an a fost transferat de la un spital din judeţul Neamţ la Spitalul de Copii „Sf. Maria" din Iaşi, după ce a fost opărit din greşeală cu supă.

Copilul are arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului FOTO Arhivă
Copilul are arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului FOTO Arhivă

Coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul Spitalului de Copii „Sf Maria" din Iaşi, dr Sidonia Susanu, a declarat, luni, că băiatul a suferit un accident casnic după ce mama a vărsat accidental oala cu supă peste el.

Potrivit acesteia, copilul a fost internat în Unitatea Funcţională Arşi ATI cu diagnosticul de arsură prin contact, grad II-III, extremitate cefalică, trunchi, membre superioare, aproximativ 43% suprafaţă corporală.

„Pacient a fost intubat orotraheal şi ventilat mecanic. În cursul serii de ieri (N.R.: duminică) s-a efectuat tratamentul chirurgical primar al leziunilor de arsură, pansament cu presiune negativă. Se continuă în secţia ATI tratamentul de suport al funcţiilor vitale. Sperăm la o evoluţie favorabilă, dar deocamdată nu putem spune că este în afara oricărui pericol, ba chiar dimpotrivă”, a mai declarat Sidonia Susanu.

Copil ars cu benzină în Vaslui

Un incident grav în care a fost implicat un copil în vârstă de şase ani, din comuna Oşeşti, județul Vaslui, a avut loc acum câteva zile. Copilul a fost prelua de un echipaj din cadrul SMURD, cu arsuri la faţă şi torace după ce a aruncat o sticlă cu benzină pe foc.

,,Echipajul ambulanţei TIM a fost solicitat să intervină în localitatea Buda, comuna Oşeşti, pentru salvarea vieţii unui copil în vârstă de şase ani care a suferit arsuri după ce a aruncat un recipient cu benzină în foc. La sosirea echipajului de intervenţie a fost găsit un copil care suferise arsuri pe faţă şi pe corp. Copilul a primit primul ajutor şi este transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite