Dosar penal și amendă după ce un copil de patru ani a plecat singur de la o grădiniță din Prahova

0
Publicat:

Un copil în vârstă de patru ani a fugit de la o grădiniță de lângă Ploiești, fiind găsit rătăcind, singur pe stradă în dreptul unui magazine cu materiale de construcții. O femeie l-a găsit și a cerut ajutorul poliției.

Băiețelul a fost găsit rătăcind pe stradă FOTO Facebook
Băiețelul a fost găsit rătăcind pe stradă FOTO Facebook

”La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că pe raza comunei Bărcănești se afla un minor singur pe stradă. În baza sesizării, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bărcănești s-au deplasat de îndată în zona indicată, identificând apelanta, dar și minorul în cauză”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

În continuare, au fost efectuate verificări în zonele limitrofe și nu numai, familia fiind identificată și ulterior condusă la sediul unității de poliție, unde se afla copilul. Potrivit unor surse, băiețelul nu vorbea, astfel că polițiștii au avut nevoie de ajutorul localnicilor pentru a-I găsi părinții.

Copilul în vârstă de 4 ani nu a fost victima niciunei infracțiuni, fiind încredințat familiei, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale ce se impun.

Ulterior acestei comunicări, Poliția Prahova a revenit cu un nou mesaj anunțând că în cauză a fost deschis dosar penal pentru neglijență, fiind acordate și două amenzi.

”În urma verificărilor și cercetărilor efectuate, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.333/2003 privind Paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare de 5.000 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de neglijență în serviciu”, potrivit sursei citate.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite