Clanul condus de Marsilia, afaceri cu droguri la scară mare şi după ieşirea din detenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Marsilia şi Gabriel Mantu au fost din nou trimişi în judecată FOTO Facebook
Elena Marsilia şi Gabriel Mantu au fost din nou trimişi în judecată FOTO Facebook

Şapte inculpaţi sunt judecaţi într-un proces pentru trafic de droguri de mare risc, parte dintre ei fiind condamnaţi anterior în alt dosar pentru fapte similare.

Judecătorii de la Tribunalul Neamţ au pus punct procedurii de Cameră preliminară şi au dispus începerea unui proces pentru operaţiuni ilegale cu stupefiante. În cauză sunt şapte inculpaţi, între care şi o femeie. Este vorba de soţii Mantu, Elena Marsilia şi Gabriel, care au mai avut acum câţiva ani probleme de acest fel. 

Alături de ei au mai fost inculpaţi: Marian Zâru, Constantin

Oborocianu, Vasile Săbiuţă, Bogdan Gabor şi Alexander Mario Mantu. Pe 21 iunie 2021, percheziţii au avut loc în patru judeţe, 30 de persoane au ajuns la audieri, ulterior cei şapte fiind arestaţi preventiv. 

În cauză s-a reţinut faptul că membrii grupului infracţional au

procurat şi comercializat droguri mare risc şi substanţe

susceptibile a avea efecte psihoactive, către consumatori din Neamţ, devenind unii dintre principalii furnizori de astfel de substanţe.

În timpul descinderilor din Neamţ, Suceava, Bacău şi Iaşi au fost ridicate cantităţi de cannabis, cocaină, rezină de cannabis, plante, substanţe psihoactive, lei şi euro, dispozitive electrocasnice utilizate pentru prepararea substanţelor psihoactive, un dispozitiv de supraveghere GPS, laptop-uri, 200 de grame de aur, aparate de de mărunţit şi recipiente confectionaţe special pentru disimularea drogurilor. 

Soţii Mantu, Elena Marsilia şi Gabriel, nu sunt la prima abatere pe linia traficului de droguri, iar pentru fapte similare, împreună cu alţi inculpaţi, au fost condamnaţi, tot de Tribunalul Neamţ, în noiembrie 2018. Gabriel Mantu a primit 2 ani de închisoare cu executare, iar Marsilia o sancţiune fără executare, de un an şi 11 luni, plus 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Alţi inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse între 3 ani şi o lună şi 2 ani şi 4 luni de închisoare. De la Marsilia Mantu s-au confiscat 10.500 de lei şi un autoturism BMW, iar soţul, Gabriel, a rămas fără 38.000 de euro. De la ambii, instanţa de fond a dispus confiscarea unei garsoniere de pe strada Grigore Ureche, care era evaluată la 11.700 de euro, iar un alt inculpat a pierdut un BMW şi un imobil. 

Grupul a fost destructurat pe 22 februarie 2018, când au avut loc descinderi la Blocul 40 din Piatra Neamţ, pe Aleea Ulmilor. Acţiunea s-a soldat cu patru arestări, încarceraţi fiind Gabriel Mantu, Gheorghe Antonio Bozu, Andrei Ionuţ Mantu şi Vlad Ştefan Fundătură. Nici Marian Zâru nu este uşă de biserică, el având pe rolul Tribunalul Neamţ un alt proces în care este acuzat de fapte similare. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Emoţii „penale“ pentru preşedintele CJ Neamţ. A fost stabilit primul termen într-un nou proces

Explicaţii năucitoare ale unor şoferi prinşi pe picior greşit. Cazuri ieşite din comun de pe şosele din Moldova

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite