De câţi ani este judecat un fost senator pentru omor comis cu maşina de serviciu. Daunele, stabilite la 160.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Manoliu a fost vicepreşedinte al CJ Neamţ FOTO Monitorulnt.ro
Dan Manoliu a fost vicepreşedinte al CJ Neamţ FOTO Monitorulnt.ro

Fostul parlamentar Dan Manoliu a contestat pedeapsa cu suspendare pentru uciderea din culpă a unui biciclist, de calea de atac uzând şi rudele victimei, şi firma de asigurare.

Dan Manoliu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi senator în Parlamentul României, este din nou parte într-un dosar penal, unul în care a fost acuzat de ucidere din culpă. Instanţa de fond îl condamnase la doi ani de închisoare, cu suspendare. În cauză au fost stabilite daune pentru familia victimei, care totalizau 160.000 de euro. 

De calea de atac au uzat şi părţile civile, dar şi firma de asigurare auto. Zilele trecute, dosarul a intrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, primul termen fiind stabilit pentru data de 16 mai 2022. Prima sentinţă a fost pronunţată la începutul lunii februarie 2022, după mai bine de şase ani de la comiterea unui accident mortal, pe 21 decembrie 2015, când vicepreşedintele CJ se afla la volanul maşinii de serviciu.

Dan Manoliu era obligat să presteze muncă neremunerată în

folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Roman, iar firma de asigurări trebuie să achite daunele menţionate rudelor victimei, un bărbat de 58 de ani, care a fost spulberat de maşina condusă de fostul demnitar. 

„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru ucidere din culpă. (...) Dispune

suspendarea executării pedepsei de 2 ani închisoare sub supraveghere şi fixează un termen de supraveghere de 2 ani. (...) Impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe

de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate“, se arăta în decizia instanţei. 

Pe durata termenului de supraveghere, fostul demnitar trebuie să respecte măsuri de supraveghere, între care să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ, la datele fixate; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe schimbarea locuinţei şi orice

deplasare care depăşeşte cinci; să comunice schimbarea locului de muncă, etc. 

Pe 21 decembrie 2015, în jurul orei 09.00, Dan Manoliu venea de la Roman spre Piatra Neamţ, la serviciu, iar în localitatea Bârgăoani a surprins şi accidentat mortal un biciclist în vârstă de 58 de ani. Ulterior, vicele CJ declara că i s-a făcut rău la volan, a pierdut controlul direcţiei şi că s-a trezit, după

ce a spulberat un gard, în curtea unui sătean. Nu consumase alcool şi nu a suferit răni grave. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Autostrada de peste munţi, prin ce zone protejate va trece. Vor fi exproprieri şi mari defrişări

File de jurnal din toiul războiului. O ucraineancă refugiată a găsit „pacea“ la Mănăstirea Văratec

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite