Cazul tatălui care şi-a aruncat fiul în aer pentru a se răzbuna pe soţie, nouă sentinţă

0
Publicat:
Ștefan Bocancea a fost acuzat de tentativă de omor și distrugere FOTO BZI.ro
Ștefan Bocancea a fost acuzat de tentativă de omor și distrugere FOTO BZI.ro

O nouă sentinţă a fost pronunţată de magistraţi în cazul tatălui care şi-a aruncat fiul în aer pentru a se răzbuna pe soţie, condamnarea fiind decisă de către Judecătoria Piatra Neamţ, la 14 septembrie 2022. Inculpat a fost Ştefan Bocancea.

Acuzaţia adusă era nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, primind trei luni de închisoare cu executare. „Constată că infracţiunea este concurentă cu infracţiunile pentru săvârşirea cărora  a fost condamnat (...), definitivă prin decizia 917/20.12.2021 a Curţii de Apel Bacău“, se arată în minuta instanţei.

În decembrie anul trecut, Ştefan Bocancea, de 40 de ani, individul care a pus la cale un plan diabolic, provocând o explozie în locuinţa în care se afla împreună cu fiul de 7 ani, era condamnat definitiv. În acest mod dorea a se răzbuna pe fosta soţie, care divorţase de el, pe care o violase în timpul derulării acţiunii judecătoreşti.

A fost găsit vinovat de tentativă de omor şi distrugere. Pentru cele două fapte s-au aplicat pedepse de 8, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare. S-a revocat suspendarea pentru o altă condamnare, mai veche, de 3 ani, cea pentru viol, toate acestea au fost contopite, urmând să execute 12 ani şi 2 luni de închisoare.

În cazul tatălui se va mai adăuga şi o treime din cea pronunţată pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului. Fiului rănit i-au fost acordate daune de 100.000 de euro. Câţiva vecini au primit sume cuprinse între 350 şi 15.000 de lei, bani pentru repararea caselor după pagubele provocate de explozie.

Fiul a suferit arsuri pe faţă şi pe mâini

Infracţiunile au avut loc pe 27 ianuarie 2021, într-un bloc din Piatra Neamţ, când individul a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiu. Ştefan Bocancea a premeditat fapta, neîmpăcându-se cu ideea că a pierdut custodia copilului rezultat dintr-o scurtă căsnicie.

Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală. Şi-a violat soţia, intrând fără drept în casa în care aceasta stătea, lucru pentru care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Înainte de ziua exploziei, Bocancea nu i-a reîncredinţat fostei soţii copilul.

Pe 27 ianuarie 2021, când fosta soţie l-a anunţat că va veni după minor, deoarece nu îi fusese dat după perioada cât a fost lăsat să stea cu tatăl, acesta a ameninţat că va provoca o explozie. I-a trimis fostei neveste un mesaj în care arăta că va comite un gest necugetat.

Femeia, speriată de cele ce i s-au transmis, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, iar forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat. La apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii şi a dat foc la nişte haine.

În urma acumulării de gaze s-a produs o explozie şi un incendiu. Minorul a fost transportat la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi cu arsuri de gradul I şi II pe faţă, scalp, urechi şi mâini, leziunile necesitând pentru vindecare 22- 25 de zile de îngrijiri medicale. Făptaşul a suferit şi el câteva răni, dar au fost minore.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite