Au maltratat un copil de doi ani până la moarte. Mama şi concubinul sunt acuzaţi de omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima infracţiunilor a decedat la un spital din Iaşi FOTO Adevărul.ro
Victima infracţiunilor a decedat la un spital din Iaşi FOTO Adevărul.ro

Un copil de doar 2 ani a fost agresat de mamă şi concubinul acesteia, ajungând la spital în stare de comă. Încadrarea juridică a faptei a fost schimbată după decesul băieţelului, fiind vorba de omor calificat şi rele tratamente aplicate minorului.

O femeie de 20 de ani, care şi-a agresat în mod repetat copilul de doar 2 ani, acesta decedând în urma rănilor suferite, a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, la fel ca şi concubinul de doar 17 ani al mamei. 

Iniţial, dosarul a fost pe rolul Judecătoriei Târgu Neamţ, care a dispus arestarea celor doi la începutul lunii trecute, după ce victima a ajuns la un spital din Iaşi cu grave leziuni şi cu şanse mici de supravieţuire. Acuzaţiile aduse erau vătămare corporală din culpă şi rele tratamente aplicate minorului. 

Între timp victima a intrat în moarte cerebrală, iar în câteva zile a decedat, astfel că speţa a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar încadrarea juridică a

faptei a devenit omor calificat. Recent, magistraţii nemţeni au decis prelungirea arestării preventive pentru inculpaţi. 

„Dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3.03.2022 şi până la data de 1.04.2022, inclusiv, a inculpaţilor: O.L.E., cercetată pentru infracţiunea de omor calificat, în forma violenţei în familie şi rele tratamente aplicate minorului (...) şi B.N.“, conform Tribunalului Neamţ. 

Mama şi concubinul acesteia, care domiciliau în comuna Urecheni, ar fi agresat şi neglijat copilul femeii. La începutul lunii trecute au sunat la 112, deoarece copilul îşi pierduse cunoştinţa, minorul ajungând la o clinică din Iaşi. Victima era în comă de gradul IV şi avea multiple traumatisme. Ulterior, medicii au anunţat că pacientul a intrat în moarte cerebrală şi nu are şanse să-şi revină, decesul survenind pe 11 februarie. 

Nu a putut fi decuplat de la aparate, pentru că nu avea cine să-şi dea acordul, mama fiind în arest preventiv. Acuzaţii au contestat măsura privativă de libertate, dar cererea le-a fost respinsă ca nefondată. 

„După toate eforturile echipei medicale pacientul a fost declarat în moarte cerebrală. Avea fracturi vechi şi noi, necroză pe fesă, contuzii şi echimoze, dar şi contuzie cerebrală şi hemoragie intracerebrală. Nu avem nici o posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate. Depinde de resursele copilului în cât timp va surveni decesul”, declara managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, Alina Belu. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

În caz de bombardament, tot beciurile şi fuga sunt soluţia. Adăposturile antiaeriene, prea puţine

   

Judecaţi pentru „inginerii“ cu subvenţii şi angajări fictive. Cum să obţii oneros vreo 300.000 de euro

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite