Au fost prinşi tâlharii care l-au jefuit pe stareţul Mănăstirii Bisericani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru membri ai bandei au fost reţinuţi în urma raziei FOTO Adevărul
Patru membri ai bandei au fost reţinuţi în urma raziei FOTO Adevărul

Poliţiştii din Neamţ şi Suceava au reţinut patru membri au grupări care a dat atacul la Mănăstirea Bisericani. În august, banda a acţionat în mod identic la un schit din Vatra Dornei.

Peste 100 de poliţişti din Suceava şi Neamţ au efectuat în ultimele două zile razii şi percheziţii la mai multe locuinţe din Piatra Neamţ şi comuna Dumbrava Roşie,  existând informaţii că acolo erau ascunse bunuri furate în urma unor tâlhării comise în cele două judeţe.

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate bunuri, valori şi înscrisuri de la domiciliile învinuiţilor. Este vorba despre zece telefoane mobile, 1.200 de euro, 14.782 lei, facturi de achiziţii a unor bunuri, 15 stick-uri, memory card-uri, cartele SIM, un pistol neletal cu gaze de calibrul 9 mm, trei cutii cu cartuşe precum şi alte bunuri electronice şi scule“, a declarat inspectorul-principal Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Acţiunea s-a soldat şi cu reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane: fraţii Rareş, Florin şi Cristian Petrachi, respectiv Robert Enăşel, tineri cu vârste cuprinse între 26 şi 31 de ani. Aceştia au fost prezentaţi joi seara la Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă, însă cauza a fost amânată spre judecare, deoarece doi dintre acuzaţi au cerut să-şi angajeze avocat.

Din grupul suspecţilor mai fac parte alte două persoane, Florin Ferar şi Alexandru Ciuştea, ambii din Piatra Neamţ.
  
Indivizii sunt acuzaţi că în perioada mai-octombrie 2013 au atacat diverse persoane (printre care şi mai mulţi călugări), le-au bătut şi le-au deposedat de importante sume în lei şi valută, bijuterii, bunuri electronice, telefoane mobile sau scule industriale de mare valoare.

Ultima lor ispravă de care sunt acuzaţi este jaful de la Mănăstirea Bisericani, Neamţ unde stareţul Mihali Serafim a fost legat de mâini şi de picioare, bătut şi obligat să spună unde ţine banii strânşi pentru clopotniţă.

Un alt caz în care anchetatorii au informaţii că a acţionat banda este tentativa de jaf de la schitul „12 Apostoli” din Vatra Dornei, comis pe 30/31 august anul acesta. Atunci, călugării au reuşit să anunţe poliţia, iar tâlharii au reuşit să fugă.

Citeşte şi:

Stareţul Mănăstirii Bisericani, jefuit de banii pentru clopotniţă

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite