Alarmă falsă pentru poliţiştii locali din Piatra Neamţ, chemaţi să constate că se fumează într-un bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali din subordinea Primăriei Piatra Neamţ nu au avut decât o solitare legată de aplicarea legea 15/2016, în prima zi în care a intra în vigoare actul normativ.

Legea antifumat nu le-a creat prea multe bătăi de cap poliţiştilor locali din subordinea Primăriei Piatra Neamţ. Joi, 17 martie, agenţii comunitari nu au avut decât o solicitare de a interveni pentru a constata că se fumează într-un spaţiu public închis, dar reclamaţia nu a putut fi confirmată la sosirea poliţiştilor locali la locul indicat. 

„A fost o sesizare telefonică de la o persoană care locuieşte în zona Colegiului de Informatică, care ne-a reclamat că în scara blocului său sunt câţiva tineri care fumează. Colegii care au ajuns acolo nu au confirmat informaţia, aşa că nu am avut pe cine sancţiona“, a declarat Eugen Pancu, directorul Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Şeful acestui serviciu din subordinea primăriei a menţionat că din cei 60 de anagajaţi care au sarcini pentru problemele de ordine publică şi de circulaţie, circa două treimi lucrează pe teren, sau la paza unor obiective publice din oraş.

„Nu am făcut acţiuni de informare a populaţiei privind legea antifumat pentru că prevederile au fost intens mediatizate şi explicate populaţiei“, a mai adăugat Eugen Pancu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite