Actorii de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ se pregătesc de festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ se va încheia cu spectacolul „Jocul de-a adevărul“
Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ se va încheia cu spectacolul „Jocul de-a adevărul“

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ are loc în perioada 9 - 16 noiembrie. În cadrul ediţiei din acest an nu va mai fi inclus şi concursul „Pledez pentru tine(ri)", deoarece clădirea TT-ului este în renovare şi nu există un spaţiu adecvat pentru astfel de evenimente.

Lucrările de renovare care au început în acest an la Teatrul Tineretului îngreunează buna desfăşurare a celei de-a 26-a ediţii a Festivalului de Teatru la Piatra Neamţ. „Prin bunăvoinţa unor iubitori de teatru beneficiem de patru spaţii alternative, în care vom organiza această ediţie a festivalului, ce se va desfăşura sub moto-ul «Spectacole mari în montări mici». Am fost constrânşi de dimensiunile reduse ale celor patru spaţii - Colegiul Naţional «Petru Rareş», Tabăra Şcolară «Cozla», Colegiul Tehnic Forestier şi Clubul Tonique - să ne îndreptăm atenţia numai asupra spectacolelor ce necesită «montări mici»", a spus Lavinia Pîrlog, PR la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 9 noiembrie, la Colegiul Naţional „Petru Rareş", cu spectacolul independent „Visul unei nopţi de gală". În cele cinci zile de festival, iubitorii de teatru vor putea vedea spectacole jucate de actorii de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul „Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe sau de la Teatrul Luni (Green Hours, Bucureşti).

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului de Teatru se va încheia pe 16 noiembrie cu „Jocul de-a adevărul", un spectacol realizat de Teatrul Tineretului în colaborare cu Teatrul π Buni Piatra Neamţ.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite