Accident grav între microbuzul Iaşi - Piatra Neamţ şi o Dacie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţe Neamţ după ce o Dacie s-a izbit de un microbuz care făcea transport de persoane. Conform martorilor, autoturismul nu a acordat prioritate microbuzului în intersecţia de la intrarea în localitatea Girov, judeţul Neamţ.

Accidentul dintre Dacia şi microbuz s-a produs în intersecţia dintre drumul naţional DN 15D Piatra Neamţ -  Roman cu drumul judeţean 156A Roznov - Dobreni, dimineaţă, în jurul orei 6.30. Conform martorilor, autoturismul înmatriculat BZ 02 HNZ a intrat cu viteză în intersecţie, fără să acorde prioritate de trecere microbuzului cu pasageri. „După ce a fost modernizat drumul judeţean, care arată mai bine decât cel naţional acum, cei care nu cunosc zona îşi dau seama mai greu că trebuie să acorde prioritate“, a spus Dănuţ Apopei (44 de ani), un locuitor din Girov care locuieşte în apropierea intersecţiei şi care a intervenit primul pentru a acorda ajutor victimelor accidentului.

Şoferul microbuzului a avut mare noroc că a scăpat cu viaţă, după ce vehiculul pe care îl conducea a trecut printr-un gard, printre doi stâlpi, o troiţă şi un copac. Cei doi ocupanţi ai Daciei au rămaşi captivi în maşina care s-a oprit, zdrobită, în şanţul de la marginea drumului naţional. „Şoferul şi pasagera din Dacia erau încarceraţi, ieşea fum din motor, nu am putut decât să le dau apă. Nu a oprit nicio maşină timp de vreo 10 minute. Pe cele două femei rănite din microbuz le-am găsit pe culoar. Mergeau pe picioarele lor. Una avea ochiul pocnit, alta o coastă. Şoferul ieşise deja din microbuz“, a spus Dănuţ Apopei.

Pentru scoaterea celor doi din Dacie a intervenit echipajul descarcerării, iar pentru transportarea răniţilor la spital s-au deplasat mai multe ambulanţe.

În autoturism se aflau doi soţi din Râmnicu Sărat. „Un bărbat de 58 de ani, din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, conducea autoturismul pe 156 A. La intersecţia cu DN 15 D nu a respectat semnificaţia indicatorului oprire, a pătruns în intersecţie, unde a intrat în coliziune cu un microbuz condus de un tânăr de 23 de ani, din Piatra Şoimului. Microbuzul efectua curse regulate Iaşi - Piatra Neamţ şi avea în momentul impactului doar doi pasageri“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Conform acesteia, poliţiştii vor recomanda administratorului drumului suplimentarea marcajelor care să arate cine are prioritate şi cine nu în intersecţia respectivă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite