VIDEO Hostelul din Cetate şi spaţiul comercial de la Grădina Ciuperca vor fi scoase la licitaţie. Care este preţul de pornire

0
0
Lucian Popa, directorul Directiei de Patrimoniu Foto-Claudia Bonchis
Lucian Popa, directorul Directiei de Patrimoniu Foto-Claudia Bonchis

Turiştii care ajung în Oradea s-ar putea caza la hostelul din Cetate. În acest sens, au avut loc întrevederi cu reprezentanţii sectorului hotelier din Oradea pentru a le prezenta hostelul din Cetate.

Hostelul se găseşte în Cetatea Oradea - Corpul E, în spatele Centrului Cultural şi Consulatului Onorific al Republicii Slovace, având 17 camere dotate cu baie, cu suprafeţe între 25-39 mp.

Prin proiectul de finanţare al reabilitării Cetăţii, camerele au fost dotate şi cu mobilier, astfel încât cei interesaţi de administrarea hostelului vor avea de făcut doar investiţii minime. Dorinţa municipalităţii este să dea în administrare hostelul, pe bază de licitaţie, pe o durată de 5 ani, după care contractul de administrare va fi rediscutat.

Preţul de pornire al licitaţiei pentru administrarea hostelului este de aproximativ 1000 euro + TVA pentru toată suprafaţa hostelului, la care se adaugă şi plata utilităţilor aferente. Garanţia de preluare va fi pe 6 luni avans, adică 6000 de euro+TVA.

Potrivit lui Lucian Popa, directorul executiv al Direcţiei de Patrimoniu în cadrul hostelului există şi o sală unde poate fi servit micul dejun, iar hostelul beneficiază şi de terasă. Cei care îl vor administra vor putea, în baza programului de evenimente care se vor organiza la cetate, să facă pachete promoţionale pentru turişti.

Totodată, Lucian Popa a anunţat că municipalitatea pune la dispoziţia comercianţilor spaţiul comercial de pe Dealul Ciuperca. Este vorba despre un spaţiu comercial de 160 mp, respectiv terasa exterioară aferentă de 170 mp.

Spaţiul va avea destinaţia de cafe-bar şi se va putea închiria pe o perioadă de 3 ani, iar cel care în urma licitaţiei îşi va adjudeca oferta va trebui să amenajeze şi un stand de informaţii pentru vizitatori, unde vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor şi suveniruri.

Preţul de pornire a tarifului de închiriere pentru spaţiul comercial este de 27.6 lei+TVA/mp, iar pentru terasa exterioară preţul este de 2,45 lei+TVA/mp.

Câştigătorul licitaţiei va trebui să achite şi o garanţie de 3 luni de chirie.

La şedinţa de consiliu din data de 28 aprilie, consilierii locali vor trebui să-şi dea acordul de principiu pentru darea în administrare a hostelului din Cetate, respectiv să aprobe închirierea spaţiului comercial din dealul Ciuperca.

Va mai recomandam:

Spaţii comerciale de închiriat în Cetatea Oradea. De la cât va porni preţul de închiriere pe metrul pătrat

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite