Spaţii comerciale de închiriat în Cetatea Oradea. De la cât va porni preţul de închiriere pe metrul pătrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe spatii ale Cetatii Oradea vor fi scoase la licitatie
Mai multe spatii ale Cetatii Oradea vor fi scoase la licitatie

Mai multe spaţii destinate unor activităţi comerciale, majoritatea de alimentaţie publică, vor fi scoase la licitaţie în Cetatea Oradea. Este vorba despre spaţii ce vor găzdui restaurante, cafenele, pub-uri cu specific tradiţional.

“Suntem interesaţi să dăm viaţă cetăţii. Şi nişte activităţi economice, care să susţină interesul, alături de cele muzeale şi de cultură care se vor desfăşura acolo, sunt absolut necesare. Cum cea mai mare parte a lucrărilor în cetate sunt încheiate, suntem în măsură să scoatem la licitaţie, deocamdată, nouă spaţii destinate pentru activităţi comerciale”, a precizar Ilie Bolojan, primarul Oradei. 

Astfel, în şedinţa de Consiliu local de vineri, 26 februarie, se vor stabili condiţiile pentru cele nouă spaţii şi vor fi scoase la închiriere pentru o perioadă de cel puţin cinci de ani, cu posibilitatea prelungirii duratei cel puţin încă cinci ani. Primarul a precizat că deoarece cei care vor veni în cetate vor trebui să facă investiţii importante în dotări care necesită o perioadă mare pentru amortizare, se are în vedere ca, timp de cel puţin doi ani, să se acorde discounturi consistente la chiriile pe care municipalitatea le va percepe pentru aceste spaţii. 

Potrivit edilului, se va porni de la un preţ de închiriere de 21 de lei/metru pătrat pe lună şi cu intenţia ca în primii doi ani să se acorde un discount de 50%, în funcţie de preţul cu care se vor adjudeca aceste spaţii în vederea închirierii. De asemenea, a menţionat primarul, se vor putea închiria şi spaţii pentru terase, unde se va percepe doar un sfert din preţul obişnuit pentru terasele din oraş, situate pe domeniul public. 

În cazul în care investitorii solicită să facă anumite modificări în interior, fără să afecteze structura de rezistenţă, cum ar fi pereţi despărţitori etc, acestea vor fi posibile, cu respectarea condiţiilor legate de obţinerea autorizaţiilor într-un monument istoric. 

La următoarea şedinţă din luna martie se vor stabili condiţiile şi pentru închirierea hotelului din cetate. 

“Nu am mai făcut asemenea chestiuni, purtăm discuţii cu hotelierii să vedem în ce condiţii ar putea lua într-o formă de administrare acel activ, astfel încât să putem face un caiet de sarcini. Nu e o activitate atât de simplă să dai un astfel de hotel”, a spus primarul. 

După ce vor fi aprobate în CL Oradea condiţiile de închiriere a spaţiilor alimentare şi apoi, în şedinţa din martie a celor pentru hotel, urmează în perioada martie-aprilie primele runde de licitaţii, care vor fi reluate periodic, dacă va fi nevoie, astfel ca în luna iunie să fie deschise localurile respective. 

 

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite