VIDEO Cum arată profesorul de yoga care conduce două antrenamente zilnic la 90 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tom Allan, în timpul unui curs de yoga. FOTO: SWNS
Tom Allan, în timpul unui curs de yoga. FOTO: SWNS

La 90 ani, este unul dintre cei mai vârstnici yoghini din Europa şi încă predă, de două ori pe săptămână. Spune că nu are intenţia de a se opri prea curând, susţinând că limitele ni le stabilim doar noi şi că atitudinea face diferenţa.

Tom Allan practică yoga de la vârsta de 55 ani, în Glasgow, potrivit edinburghnews.scotsman.com, întrucât se săturase să alerge în ploaie. 

"M-am dus la cursuri de mai multe ori pe săptămână, vreme de doi ani şi jumătate. La un moment dat, am fost invitat să fac un curs de pregătire pentru a putea preda şi am acceptat", a povestit Tom Allan ziariştilor susţinând că îi face plăcere să predea. 

"Cui nu i-ar plăcea să fie în compania a zeci de doamne minunate", spune el.

După mai bine de 30 ani, bărbatul încă mai transmite vasta sa experienţă de artă străveche celor interesaţi să-l urmărească. Susţine cursuri de 2 ori pe săptămână, în Plymouth şi vrea să doboare recordul cele mai vârstnice yoghine din lume, care încă practică la 101 ani. "Doamna trăieşte în America şi are 101 ani. Deci se poate", a 

Britanicul admite că nu mai poate să le arate cursanţilor toate poziţiile. "Majoritatea poziţiilor le pot face la fel de bine ca în trecut. Pentru cele pe care nu le mai pot executa, apelez la cursanţi, ca model", explică bărbatul. 

tom allan

FOTO: SWNS

Tom Allan s-a născut şi a crescut în Scoţia, şi a lucrat la o companie de farmaceutice, şi a început să predea yoga după ce s-a pensionat. "E ceea ce m-a ţinut sănătos în tot aceşti ani. În plus, mănânc cu moderaţie, nu fac excese. Aşa mi-am păstrat greutatea constantă"; a mai arătat Tom Allan, care se simte la fel de tânăr şi puternic şi acum, la fel ca în urmă cu 30 ani.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite