VIDEO Alertă la pompieri.Incendiu la un depozit de mărfuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu gavrilov tulcea

S-a dat alarma la Detaşamentul 1 de Pompieri din Oradea. Apelul primit la 112 a sesizat un incendiu violent la un depozit de mărfuri de mari dimensiuni. Trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime, o autosanitară şi 20 de  pompieri s-a deplasat la intervenţie.

Din fericire, tot acest scenariu a făcut parte dintr-un exerciţiu tactic pe care l-a desfăşurat pompierii militari, în municipiu, pe strada Dâmboviţei.


Activitatea a constat în simularea intervenţiei în cazul producerii unui incendiu la un depozit de mărfuri, de mari dimensiuni.  După evaluarea situaţiei, comandantul operaţiunii a dispus adoptarea unui dispozitiv circular de intervenţie, fiind stabilite şi două echipe de căutare –salvare a eventualelor victime ale incendiului.


Pompierii militari au evacuat din interiorul depozitului inundat cu fum, o persoană aflată în stare de inconştienţă, intoxicată cu monoxid de carbon, acţionând simultan pentru localizarea focarelor şi protecţia clădirilor aflate în imediata proximitate. Victima, un angajat al societăţii comerciale ce nu a reuşit să iasă la timp din clădirea afectată de incendiu, a fost predată echipajului de prim ajutor calificat.


“Exerciţiul desfăşurat a urmărit verificarea concepţiei de acţiune, a viabilităţii documentelor operative, pregătirii psihologice a efectivelor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie şi salvare-evacuare în situaţia creată, conform temei tactice, sistemului de comunicaţii, modului de funcţionare a mijloacelor de intervenţie, stării căilor de acces precum  şi a funcţionalităţii instalaţiilor de alimentare cu apă” a precizat lt. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.


Concluzia generală, desprinsă în urma evaluării calitative a exerciţiului tactic a relevat faptul că situaţiile de urgenţă ce se pot produce la astfel de obiective sunt gestionate la parametrii optimi de forţele de intervenţie ale ISU Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite