UPDATE VIDEO O tânără a încercat să incendieze drapelul maghiar de pe sediul UDMR Bihor, în centrul Oradei. Cum a fost oprită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: captura varadinum.ma
Foto: captura varadinum.ma

O tânără din Oradea a fost filmată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce încerca să incendieze drapelul naţional al Ungariei arborat pe faţada clădirii în care îşi are sediul organizaţia judeţeană a UDMR Bihor.

În filmuleţul postat, duminică, pe pagina de Facebook a unei publicaţii maghiare din Oradea, se vede cum tânăra urcă pe scaunele adunate chiar sub drapel şi încearcă să ajungă cu bricheta la steagul Ungariei, încercând să-l aprindă. 

Fata este văzută de mai mulţi petrecăreţi din pasajul plin de terase şi localuri publice, însă singurul care intervine este persoana care a realizat înregistrarea.

"Unii nu sunt capabili de o convieţuire normală", scrie în postarea de pe pagina Varadinum.ma, precizându-se că, în final, tânărul care a filmat întreaga scenă a reuşit să o oprească pe incendiatoare, înainte de a da foc steagului.

.

Incidentul nu este primul de acest fel. În toamnă, acelaşi drapel a fost smuls din suportul în care era arborat, alături de steagul României şi al Uniunii Europene, cel mai probabil tot de un petrecăreţ care apoi l-a lăsat lângă intrarea în sediul UDMR, sprijinit de perete. 

În respectivul caz, reprezentanţii UDMR Bihor au reclamat vandalismul Poliţiei municipiului Oradea, solicitând identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului. Cu privire la incidentul de sâmbătă noaptea, însă, poliţiştii orădeni nu au primit, încă vreo sesizare. "La Poliţia municipiului Oradea nu s-a depus nicio reclamaţie legată de un asemenea incident", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. 

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a declarat, duminică seara, că Poliţia municipiului Oradea a deschis un dosar penal pe marginea incidentului din noaptea de sâmbătă spre duminică. "Se efectuează cercetări pentru distrugere", a declarat comisarul Dinu.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite