Drumul de legătură între Oradea şi viitoarea autostradă Transilvania a fost avizat. Investiţia de 150 de milioane de  euro ar putea fi demarată din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ilie Bolojan a estimat că din toamnă lucrările ar putea începe. FOTO: Arhiva personală/Facebook
Primarul Ilie Bolojan a estimat că din toamnă lucrările ar putea începe. FOTO: Arhiva personală/Facebook

Comisia Tehnică a Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră a aprobat indicatorii tehnico-economici ai drumului cu patru benzi lung de 19,5 kilometri care va lega Oradea de viitoarea autostradă Transilvania. Investiţia de 150 de milioane de euro ar putea fi demarată toamna viitoare.

Proiectul viitoarei legături a municipiului Oradea cu viitoarea autostradă a fost susţinut, în vinerea de dinaintea Crăciunului, în cadrul Comisiei Tehnice de către directorul Zonei Metropolitane Oradea. Avizul comisiei este şi cel mai important pas pentru finanţarea lucrării.

„Pentru ca o investiţie guvernamentală să devină realitate, cel mai important pas îl constituie avizul Comisiei Tehnice. Ulterior, o comisie a Ministerului Transporturilor şi o comisie interministerială verifică dacă nu sunt probleme cu proiectul. În paralel se lucrează la emiterea unei Hotărâri de Guvern care, având un caracter tehnic, ar trebui să meargă destul de repede", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Potrivit acestuia, contractul de proiectare şi execuţie ar putea fi scos la licitaţie încă din primul trimestru al lui 2019, iar în toamnă ar putea demara lucrările, care vor dura 24 de luni. Investiţia s-ar ridica la 150 de milioane de euro. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite