O româncă riscă să facă puşcărie în Italia după ce a încercat să ascundă un accident rutier. Cum a înscenat furtul maşinii avariate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă riscă să facă închisoare după ce a înscenat furtul unui autoturism cu care concubinul ei a provocat o tamponare în oraşul Florenţa, iar apoi l-a abandonat ca să nu fie amendat.

Cazul a fost făcut public luni, 24 decembrie, pe site-ul oficial al Primăriei Florenţa, www.comune.fi.it. Potrivit comunicatului, frauda a fost descoperită la scurt timp după ce, pe 13 decembrie, o patrulă a Poliţiei municipale a găsit în zona Lungarno - Acciauoli un autoturism Alfa Romeo avariat, cu plăcuţe de înmatriculare româneşti.

Din verificări, s-a stabilit că maşina abandonată fusese implicată într-un eveniment rutier şi, până la identificarea proprietarului, a fost transportată într-un depozit de la marginea Florenţei.

Proprietarul a apărut a doua zi. Era o femeie de naţionalitate română, care s-a prezentat la depozit, solicitând să i se returneze maşina. Întrebată despre accident, românca a pretins că nu ştie nimic, pentru că autoturismul i-a fost furat în dimineaţa zilei de 13 decembrie, arătând şi dovada: o copie a reclamaţiei pe care o depusese în ziua cu pricina carabinierilor din Florenţa.

Rugată să descrie împrejurările în care a descoperit furtul, românca s-a încurcat în declaraţii, susţinând ba că a constatat personal dispariţi, ba că a aflat de furt de la concubin. 

Pentru a lămuri povestea, pe 21 decembrie, poliţiştii au chemat-o din nou la secţie. De astă dată, însă, ea a venit însoţită de concubinul ei care a recunoscut că maşina a abandonat-o chiar el, după evenimentul rutier, şi a inventat povestea cu furtul de teamă să nu fie amendat.

Acum românca s-a ales cu dosar penal pentru simularea unei infracţiuni, faptă pedepsită cu închisoare între 1 an şi 3i ani, în timp ce concubinul ei a încasat nu una, ci o salbă de amenzi: 296 de euro şi 4 puncte de penalizare pentru că a provocat un accident şi a părăsit locul evenimentului rutier fără permisiunea poliţiştilor, alţi 113,33 euro plus 5 puncte de penalizare pentru că evenimentul a fost provocat de faptul că a depăşit viteza legală pe timp de noapte, şi încă 498 de euro pentru că a condus o maşină cu numere străine, deşi era de mai mult de 60 de zile rezident în Italia. 

Cât despre maşină, poliţiştii i-au ridicat certificatul de înmatriculare, iar românca are la dispoziţie 180 de zile pentru a reînregistra vehiculul în Italia sau pentru a-l scoate de pe teritoriul ţării, altfel îi va fi confiscat. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite