Trimis în judecată de procurorii DNA Oradea, fostul şef al IPJ Bihor, se pensionează. Curtea de Apel Timişoara a dispus începerea judecăţii pe fond

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Popa

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Liviu Popa, fost şef al IPJ Bihor, cu Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, raporturile de serviciu ale chestorului de poliţie Liviu Popa se încheie începând cu data de 1 mai. Fostul şef al IPJ Bihor a solicitat în septembrie anul trecut încheierea raporturilor de serviciu cu MAI.

La începutul acestui an,  Liviu Popa a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Oradea, sub control judiciar, alături de mai mulţi foşti subordonaţi, şefi de posturi de Poliţie din Bihor, acuzaţi cu toţii de corupţie. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Timişoara, unde, pe 7 aprilie, judecătorul de cameră preliminară a decis respingere excepţiilor privind nelegalitatea actelor de urmărire penală, administrării probelor, sesizarea instanţei invocate de inculpaţii, şi s-a dispus începerea judecăţii pe fond. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul şef al IPJ Bihor a fost inculpat pentru pentru luare de mită (3 fapte din care 2 în formă continuată) şi fals în declaraţii în formă continuată, pentru că şi-a ascuns apartenenţa la masonerie. Atât el, cât şi colegii săi de dosar, au primit interdicţie de a se întoarce la serviciu.

În dosar, alături de Liviu Popa sunt inculpaţi comisarul şef Remus Indrei, ginerele acestuia Eugen Balint, comisarul şef Dorin Vesa, fost şef la Poliţia Rurală Beiuş, agentul şef principal Gheorghe Bat, agentul şef principal Raul Rotar, Minodora Pătroc, consilier superior la APM Bihor, consilierul judeţean Nicolae Bodea, Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, şi judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, cel din urmă acuzat şi el că a ascuns în declaraţiile de interese apartenenţa la o lojă masonică. Galea a fost suspendat din magistratură.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite