Trei bărbaţi din judeţul Bihor au murit după ce au băut spirt medicinal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de pe ambulanţă nu i-au mai putut ajuta pe trei dintre Bihoreni. FOTO: Arhivă Adevărul
Medicii de pe ambulanţă nu i-au mai putut ajuta pe trei dintre Bihoreni. FOTO: Arhivă Adevărul

În doar două zile, trei bărbaţi au murit, iar un al patrulea, frate cu unul dintre morţi, se zbate între viaţă şi moarte, după ce, vineri, au băut spirt sanitar, care conţinea o concentraţie foarte mare de alcool etilic.

Şirul nenorocirilor a fost deschis vineri înainte de prânz, când, în urma unui apel prin 112, un echipaj a fost solicitat să intervină la un bărbat de 46 de ani din Şilindru, care era în stare de ebrietate avansată. ”Pacientul, găsit în comă, a intrat în stop cardio respirator în drumul spre spital, dar a fost resuscitat şi transportat în comă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean şi internat apoi la Terapie Intensivă”, a declarat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, pentru site-ul bihor.citynews.ro.

Fratele pacientului, de 36 de ani, nu a ,ai putut fi salvat de echipajel Ambulneţei care l-au găsit în stop cardio-respirator. Alte trei victime, din acelaşi sat, din care două decedate au fost descoperite de echipajul medical de la Ambulanţa Marghita. Un bărbat de 53 de ani a fost găsit fără suflare. Echipajul trimis de la Ambulanţa Marghita n-a mai avut ce să-i facă, însă văzând că pacienţii din ultimele ore păreau să fi consumat acelaşi tip de alcool şi aflând că, în plus, erau şi prieteni, doctoriţa a întreprins pe cont propriu o anchetă.

“I-a rugat pe săteni să meargă la cei care obişnuiau să bea împreună cu victimele, să îi verifice. Unul dintre ei era în regulă, dar celălalt nu. Pentru că acesta din urmă nu răspundea la chemările vecinilor, medicul a insistat ca oamenii să intre în casă şi să vadă dacă nu cumva se simte rău. Era decedat de mai mult timp. Un alt pacient, de 47 de ani, din acelaşi grup, a fost preluat sâmbătă seară, cu semne vitale în parametri, dar existând suspiciunea că a consumat lichid cu posibilitate de intoxicare, cum s-a întâmplat în celelalte situaţii, a fost dus la spital. El a recunoscut că a băut spirt sanitar, filtrat prin pâine şi diluat cu apă, şi că în zonă se obişnuieşte să se bea aşa ceva”, a declarat Emil Boţcă, conform bihor.citynews.ro.

Din primele cercetări, toţi cei cinci localnici au băut spirt, în casele lor fiind găsite flacoane pe care erau indicate concentraţii de alcool sanitar de 70 de grade.

OradeaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite