Fostul şef al Agenţiei de Control şi Încasări Nădlac, condamnat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul caz de corupţie vine la nici doi ani de la scandalul AC/DC, legat tot de Nădlac. FOTO: Arhivă Adevărul
Noul caz de corupţie vine la nici doi ani de la scandalul AC/DC, legat tot de Nădlac. FOTO: Arhivă Adevărul

Scandalul de corupţie de după concertul AC/DC, când controlorii de trafic ar fi cerut mită şoferilor care transportau echipamentele trupei, a dus la înlocuirea şefei Agenţiei de Control şi Încasări Nădlac, Ildiko Olasz, cu Keller Desideriu. Între timp, acesta din urmă a ajuns, la rândul lui, inculpat într-un dosar de corupţie. Recent, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

După istoricul concert AC/DC de la Bucureşti, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a fost zguduită de un scandal de corupţie după ce s-a reclamat fadptul că, la vama Nădlac, controlorii de trafic ai CNADNR au cerut mită şoferilor de camion care transportau echipamentele AC/DC.

În urma scandalului, s-a deschis o anchetă penală, dar actele de corupţie nu au putut fi probate, astfel că dosarul a fost închis. Pe linie administrativă, s-au luat, însă, o serie de măsuri. Mai mulţi funcţionari au fost daţi afară, iar şefa Agenţiei de Control şi Încasări Nădlac, Ildiko Olasz, a fost înlocuită cu Keller Desideriu.

La nici doi ani de la scandalul AC/DC şi „ungerea" sa pe funcţie, Keller Desideriu a ajuns inculpat într-un dosar de corupţie. De această dată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au reuşit să adune probe şi să îl trimită pe Desideriu în judecată pentru luare de mită, arată Redeşteptarea.

Potrivit procurorilor, „inculpatul Keller Desideriu, în calitate de şef al Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac din cadrul C.N.A.D.N.R. – Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Timişoara, în perioada exercitării atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit, în repetate rânduri, diverse sume de bani – 50, 20, sau, respectiv, 100 euro, în vederea îndeplinirii necorespunzătoare a sarcinilor ce-i reveneau".

Probele în dosar au fost zdrobitoare. Confruntat cu aceste probe, Desideriu a recunoscut acuzaţiile, prin procedura simplificată, beneficiind de o reducere a pedepsei. Astfel, fostul şef al Agenţiei din Nădlac a fost condamnat de Tribunalul Arad la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost atacată cu apel, care se judecă la Curtea de Apel Timişoara, se mai arată pe redesteptarea.ro.

Şeicii din Qatar, „vămuiţi" tot la Nădlac

Scandalul internaţional provocat de lucrătorii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara din Vama Nădlac, după ce s-a aflat că au pretins şpagă de la echipa tehnică a legendarei trupe AC/DC, nu este primul de acest gen.
Cu doi ani înainte de scandalul AC/DC, controlorii de trafic de la Nădlac au fost acuzaţi că au luat şpagă de la şoferii camioanelor care transportau bărcile cu motor de Formula 1 ale echipei din Qatar, TIR-uri ce au intrat în ţară pentru a ajunge la Constanţa la un concurs internaţional. Presa centrală a relatat scandalul de la vremea respectivă.

Mită în tomberon

Şpaga de 1.000 de euro cerută atunci de la şoferii camioanelor care transportau bărcile cu motoare de Formula 1 ale şeicului din Qatar, Hassan Bin Jabor Al-Thani, s-ar fi luat printr-un tomberon de gunoi, ca să nu se dea de bănuit, mai subliniază redesteptarea.ro.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite